Dudek over huldiging: "Zin om een feestje te vieren''

Dudek over huldiging: "Zin om een feestje te vieren''

Jerzy Dudek reikt zondag, wanneer Feyenoord kampioen wordt, de kampioensschaal uit aan de Rotterdamse club. De oud-doelman van Feyenoord, die zelf in 1999 kampioen werd met de club, kijkt uit naar de huldiging: “Ik heb er wel zin in om een feestje te vieren met de spelers", zegt hij in gesprek met ELF Voetbal.

“Ik ben ambassadeur geweest van de UEFA”, aldus de Pool. “Daardoor beschikte de KNVB nog over mijn mailadres. Ik was zeker verrast door het verzoek, maar hoefde daar niet lang over na te denken. Daar kon ik geen 'nee' tegen zeggen. Ik moest nog even wat omzetten. Maandag belde Feyenoord, omdat ze de naam officieel bekend wilden maken. Ik heb toen geantwoord 'honderd procent zeker dat ik kom'."

Vanuit Polen probeert Dudek de Rotterdamse club zo veel mogelijk te kijken. "Ik ben de resultaten van Feyenoord altijd blijven volgen. Ook dit seizoen. Ik heb niet alle wedstrijden gezien, maar via de Poolse televisie kreeg ik toch af en toe de kans om enkele duels te bekijken. Feyenoord was al snel op de goede weg en heeft die vorm gelukkig vastgehouden."

"Ik gun het de trainers Jean-Paul van Gastel en Giovanni van Bronckhorst van harte”, vervolgt hij. “Ik heb nog met ze samengespeeld en we konden het altijd goed met elkaar vinden. Jean-Paul is voor zijn trainerscursus nog bij Real Madrid geweest, toen ik daar onder contract stond. Met een groep Nederlandse trainers liepen ze mee. Toen heb ik hem nog een hele tijd gesproken. Jean-Paul was de beste speler uit het kampioensteam van 1999. Naar Giovanni stuur ik nog wel eens een sms'je.”

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties