WIN: Supporter schrijft boek over laatste kampioenschap

dinsdag 18 april 2017 16:10 47.765 keer bekeken 67 reacties Pro Shots

Het laatste kampioenschap van Feyenoord roept bij veel Feyenoorders mooie herinneringen op. Ook bij supporter Berne van Leeuwen. Het gehele kampioensjaar volgde hij de club van dichtbij en hij besloot daar het boek 'Het Legioen; laatste titel van de eeuw' over te schrijven.

“Ik kom van jongs af aan al in de Kuip en volg de club in binnen- en buitenland”, aldus Ven Leeuwen. “Ik ben geen schrijver, maar besloot toch om een boek te gaan schrijven. Vanuit mijn passie voor de club en voor de club en zijn supporters. De lezer reist als het ware mee met de Feyenoord supporters en heeft het gevoel alsof hij er zelf bij is. Het biedt een gedetailleerde inkijk in de cultuur van het Legioen. Een rondrazende cocktail van emoties: eeuwige liefde, blinde haat, diepe ontgoocheling en intense vreugde. Niets is het Legioen vreemd. Het Legioen is passievol, vol trots en liefde. Soms ook rauw en ruig. But it is just the way it is. Dít is Feyenoord!”

"Het boek neemt de lezer mee naar een kolkende Kuip tijdens de Klassieker. De hectische avond in het Gottlieb Daimler Stadion van VfB Stuttgart, gevolgd door een gitzwarte avond in Rotterdam. En dan zijn er de bizarre treincombi’s naar PSV en Ajax en de zware rellen rondom de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag. Maar ook de heftige busreizen naar FC Twente en FC Utrecht en de last-minute goals tegen Heerenveen en Vitesse komen aan bod. En uiteraard ook de dag van de veertiende landstitel na de wedstrijd tegen NAC en het daaropvolgende feest op de Coolsingel.” 

“Ondanks dat het boek nu uitgebracht is hoop ik dat het na dit seizoen niet meer een boek over het laatste kampioenschap is”, besluit hij. 'Het Legioen; laatste titel van de eeuw' van Berne van Leeuwen is online te koop en in de boekhandel.

Kans maken op een door Jean Paul van Gastel en Leo Beenhakker gesigneerd exemplaar? Check dan de Facebook-pagina van FR12.nl!

Laatste headlines
67 reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

0 nieuwe reacties sinds het bekijken van deze pagina.

Meer reacties laden (nog 20 gesprekken)
Website statistieken

FR12.nl heeft 64421 leden - Op dit moment zijn 545 mensen actief, waarvan 133 leden.

 

Medewerkers | Contact | Feyenoord nieuws | Privacy- en cookiebeleid | FR12.nl © 2007 / 2018 | All rights reserved | Ontwikkeld door 8balls | Gehost door EK-Hosting