Ombudsman: rechten Feyenoordfans geschonden

Ombudsman: rechten Feyenoordfans geschonden

Burgemeerster Ahmed Aboutaleb en de Rotterdamse politie hebben grote fouten gemaakt bij de arrestatie van 326 Feyenoordfans in februari. Voor het duel tegen Roda JC werd een protestmars door de supporters georganiseerd om hun ongenoegen tegen de Feyenoord-directie te uiten.

De nationale ombudsnam geeft de verantwoordelijken ervan langs in een rapport dat morgen officieel naar buiten wordt gebracht, zo meldt het Algemeen Dagblad. ''Het aanhouden van de hele groep was niet evenredig'', luidt één van de conclusies.

Ook hadden de ingesloten supporters niet met hun identiteitsbewijs op de foto gezet mogen worden en ook niet gefouilleerd. Een ander verwijt is dat Aboutaleb de demonstranten niet heeft laten weten dat de mars niet richting het Maasgebouw mocht gaan. Daarnaast hekelt de Ombudsman het OM, dat supporters al direct na aanhouding een boete oplegde.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties