HNS-debacle: Van Merwijk en Aboutaleb hoofdpersonen

HNS-debacle: Van Merwijk en Aboutaleb hoofdpersonen

Bij Feyenoord kijken ze nog steeds met een wrang gevoel terug op het oude masterplan voor een nieuw stadion. Het project behaalde geen meerderheid in de gemeenteraad. In Rotterdam zagen ze dat al een tijdje aankomen, maar burgemeester Ahmed Aboutaleb stond perplex. Stadiondirecteur Jan van Merwijk en ambtsbekleder Aboutaleb worden als de hoofdpersonen naar voren gebracht voor het falen van het project, zo kan men lezen in een uitgebreide reconstructie van het Algemeen Dagblad.

'De grootste bron van ergernis', omschrijft het ochtendblad de rol van Van Merwijk. De fracties doen een boekje open: 'Meneer is oud-politieman en dat hebben we geweten. Het ging alleen maar om het commerciële belang van Feyenoord, de rest was bijzaak en werd op een denigrerende toon weggezet', doen zij hun beklag.

De VVD, die het wél zag zitten in het plan HNS, vindt ook dat Feyenoord grote fouten heeft gemaakt. 'Door die hooghartige opstelling kregen alle romantici en avonturiers de kans om zich te verzamelen en te verenigen in die actiegroep Red de Kuip. Van emotie valt onmogelijk te winnen', foetert een fractielid. 'Men heeft de eigen oppositie niet alleen tot leven gewekt, maar ook nog eens op het paard gehesen.'

Monoloog van Aboutaleb
Ook Aboutaleb kan het aangerekend worden dat diverse partijen grote bedenkingen hadden. De burgervader nodigde in april diverse fracties uit om in gesprek te gaan. 'Het was geen dialoog, maar een monoloog', schampert een raadslid. 'De burgemeester bleek bovendien inhoudelijk niet op de hoogte van het dossier. Maar dat weerhield hem er niet van om maar te blijven hameren op 'het feit' dat Rotterdam een icoon nodig had.'

Lees meer over
hns
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties