Drie Feyenoorders opgenomen in voorlopige EK-selectie van Oranje

Drie Feyenoorders opgenomen in voorlopige EK-selectie van Oranje

Door heel Europa hebben de meeste clubs nog maar één wedstrijd te spelen en dus komt het interlandvoetbal langzamerhand in zicht. Bondscoach Ronald Koeman heeft zojuist zijn voorlopige selectie voor het EK van komende zomer bekendgemaakt. Namens Feyenoord kunnen Justin Bijlow, Lustharel Geertruida en Quinten Timber hopen op een plek in de definitieve selectie.

Vooral voor Bijlow was het spannend of hij opgenomen ging worden in de EK-selectie. De doelman was in de tweede seizoenshelft langere tijd geblesseerd en kreeg vervolgens vier wedstrijden voor het einde van Arne Slot een plek in de basis, juist om zich in de kijker te spelen van Ronald Koeman. Gelukkig voor hem is dit nu dus gelukt en kan hij nog altijd hopen op een definitieve plek in de selectie voor het eindtoernooi van komende zomer.

De grootste zekerheid bij Feyenoord was vooraf al dat Geertruida geselecteerd ging worden. De verdediger is multifunctioneel en dat komt altijd goed van pas op een toernooi met een ‘beperkt’ aantal spelers. Daarnaast is de Feyenoorder sinds maart vorig jaar ook gewoon een volwaardig international en staat de teller inmiddels al op zeven wedstrijden in het shirt van Oranje. Dit seizoen heeft hij laten zien ook te kunnen scoren met acht doelpunten uit 46 wedstrijden.

Timber heeft zich ook net op tijd bewezen om kans te maken op een plek in de definitieve EK-selectie. De middenvelder speelt een geweldig seizoen maar moest lang wachten op een oproep van de bondscoach. In maart mocht hij zijn debuut maken tegen Duitsland en liet hij een goede indruk achter bij zowel Koeman als zijn teamgenoten.

Naast Quilindschy Hartman mist ook Mats Wieffer dus definitief het EK van komende zomer.

Het Nederlands elftal oefent eerst op 6 en 10 juni in De Kuip nog tegen Canada en IJsland. Vervolgens staat de eerste speeldag op1 6 juni op het programma tegen Polen, de tweede speeldag op 21 juni tegen Frankrijk en het laatste optreden in de groepsfase is tegen Oostenrijk op 25 juni. De finale van het EK wordt gespeeld op 14 juli in het Olympiastadion in Berlijn.

img 5574
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties