Wijnstekers: 'Janmaat speelt net zoals Dani Alves'

Wijnstekers: 'Janmaat speelt net zoals Dani Alves'

"De kwaliteit is niet altijd even goed. Maar de spanning is terug in de Eredivisie. Iedereen kan van elkaar winnen en verliezen." Woorden van Ben Wijnstekers. De oud-aanvoerder Oranje en Feyenoord komt aan bod in een interview met ELF Voetbal TV. Tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor de Feyenoord Soccer Schools, wat hij motiveert in het interview met hoofdredacteur Jan-Hermen de Bruijn.

"Ik ben trots op onze opleiding. Clubs in het buitenland komen naar Feyenoord om te kijken en hun opleiding na te bootsen. Ook om talent weg te halen. Van de ene kant is dat leuk, aan de andere kant willen de talenten ook zelf behouden."

Wijnstekers looft in het eerste elftal met name Daryl Janmaat. "Hij is verdedigend toch sterk. Hij is daarnaast slim en zijn tekortkomingen verbloemt hij met heel veel aanvallende acties. Net zoals Dani Alves. Zorgen dat je eerst de verdediging goed hebt staan. Dan kijken waar je nog meer voldoening uit kan halen."

In het interview met ELF Voetbal TV vertelt Wijnstekers ook over uitgebreider onze Eredivisie, de vele Nederlanders in het buitenland en welke personen grote rollen hebben gespeeld in de huidige succesvolle jeugdopleiding.

Lees meer over
Wijnstekers
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties