Clasie: 'Elke goede speler welkom, ook Guidetti'

Clasie: 'Elke goede speler welkom, ook Guidetti'

Jordy Clasie zag Feyenoord zondagmiddag opnieuw duur puntenverlies lijden. De middenvelder ging met zijn ploeg verrassend onderuit bij laagvlieger RKC Waalwijk (1-0).

Weer niet scherp
"Maar ook een punt was al teleurstellend geweest", bromde Clasie na afloop in gesprek met VoetbalPrimeur. "De eerste twintig minuten waren we wel goed, daarin waren we een aantal keer gevaarlijk. Daarna zakten we terug en ging het tempo omlaag. Ook voetbalden we te weinig en speelden we teveel op de lange bal. Voor RKC was dat makkelijk."

Door de nederlaag is Feyenoord inmiddels afgezakt naar de zevende plaats. De achterstand op koploper Vitesse bedraag zes punten. "Bij Feyenoord moet je iedere wedstrijd gewoon winnen", beseft Clasie. "Ik weet niet of er jongens zijn die daardoor druk voelen, maar ik ervaar dat zelf niet zo. Wij moeten er vol voor gaan, maar wat we lieten zien was gewoon niet voldoende. En dan zie je dat je, met alle respect, ook hier gewoon verliest. Opnieuw waren we niet scherp."

Guidetti
Het lijkt Feyenoord dit seizoen vooral aan scorend vermogen te ontbreken. In de wedstrijden tegen Go Ahead Eagles (2-2), Heracles Almelo (1-2) en AZ (2-2) kreeg de Stadionclub enorm veel mogelijkheden, maar wist het de volle buit telkens niet te pakken. In de zoektocht naar winterse versterkingen zingt de naam van John Guidetti daardoor weer rond in De Kuip.

De Zweed kan bij Manchester City niet op speeltijd rekenen en is in Rotterdam-Zuid nog altijd geliefd. Ook Clasie staat niet onwelwillend tegenover de komst van de spits. "Elke goede speler is welkom bij ons, ook Guidetti", aldus de middenvelder. "Ik spreek hem regelmatig. De vraag is echter of City hem wil laten gaan. Mocht dat zo zijn, dan zal hij de clubs voor het uitkiezen hebben."

PSV
Volgende week wacht Feyenoord in de Kuip de kraker tegen PSV, dat net als de Rotterdammers wisselvallig presteert. "Het is een topper thuis, maar wij moeten als Feyenoord zijnde iedere wedstrijd winnen. Vandaag ook, met alle respect voor RKC."

"Zeker als je mee wil blijven doen bovenin. De concurrentie morst gelukkig ook punten, maar dat houdt op een gegeven moment ook een keer op", besluit Clasie.

Lees meer over
rkc Clasie
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties