Hattrick Pellè bezorgt Feyenoord eerste punten

Feyenoord heeft in de vierde speelronde dan eindelijk haar eerste overwinning van het nieuwe eredivisieseizoen behaald. NAC Breda moest voor de zoveelste maal een competitieverlies in de sfeervolle Kuip verteren: 3-1. Graziano Pellè was met drie doelpunten de grote man bij de Rotterdammers. De spits tekende daarmee voor zijn eerste hattrick in dienst van Feyenoord. Joey Suk was verantwoordelijk voor de Brabantse treffer.

Toeschouwers die zonder voorkennis de wedstrijd tegen NAC Breda bezochten, zullen geen moment hebben vermoed dat ze op dat moment de hekkensluiter van de eredivisie aan het werk zagen. Voor wie Feyenoord zondagmiddag aan het werk zag, was het moeilijk voor te stellen dat dit de ploeg was die na drie speelrondes, plus de reeds op vrijdag- en zaterdagavond gespeelde duels van het vierde speelweekend, was gezakt naar de laatste plek op de ranglijst.

Feyenoord speelde in De Kuip met de gretigheid die de ploeg de afgelopen twee seizoenen achtereenvolgens de tweede en derde plaats in de eredivisie opleverde en liet bovendien zeer behoorlijk combinatievoetbal zien. NAC kwam er daardoor tot aan de rust geen moment aan te pas en mocht blij zijn dat het slechts met een 2-0 achterstand de eerste helft afsloot.

Telkens als Feyenoord het tempo in de wedstrijd even opvoerde, kwamen de bezoekers uit Brabant in de problemen. Zo kwam Samuel Armenteros na een kwartier spelen dicht bij een doelpunt in zijn eerste wedstrijd als Feyenoorder in De Kuip. De aanvaller had de bal voor het binnenkoppen, maar vond keeper Jelle Ten Rouwelaar op zijn weg. Een kwartier later was Armenteros zelf vanaf links de aangever, waarna Pellè voorlangs schoot.

Pellè liet daarmee een grote kans op de openingstreffer liggen, maar hij revancheerde zich al binnen een paar minuten. Dat gebeurde nadat Jordy Clasie vanaf de linkerkant van het veld aan mocht leggen voor een vrije trap en vervolgens het hoofd van de Italiaanse spits vond. Die kopte knap tegendraads binnen en liet daarmee het legioen voor de eerste maal juichen.

Daarmee had Feyenoord de meer dan verdiende voorsprong te pakken, al liet de ploeg vanaf de aftrap die volgde blijken dat het geen genoegen nam met de marge van één goal. Direct nadat de bal was veroverd werd weer snel de diepte gezocht door achtereenvolgens Ruben Schaken en Clasie. De laatste leverde een steekpass af richting Pellè, die met een bekeken schot een minuut na zijn eerste doelpunt ook zijn tweede van de middag liet aantekenen.

De wedstrijd leek definitief gespeeld toen Pellè vroeg in de tweede helft uit opnieuw een uitstekende voorzet van Armenteros met een kopbal zijn derde van de middag maakte. Feyenoord mocht het zichzelf desondanks aanrekenen dat het NAC de kans bood om nog terug te komen. Uit een hoekschop mocht eerst Kees Kwakman op doel koppen, waarna Joey Suk uit de rebound binnentikte.

Mede doordat Feyenoord zich in het restant van de wedstrijd iets verder in liet zakken dan tot voor de tegengoal het geval was, kwam de winst niet meer in gevaar. NAC deelde enkel nog wat speldenprikjes uit, waardoor Feyenoord de voorsprong eenvoudig kon consolideren en het voor het eerst dit seizoen feest was in De Kuip.

Feyenoord – NAC Breda 3-1