Hulshoff stopt per direct bij Oranje en is klaar voor overstap naar Liverpool

Hulshoff stopt per direct bij Oranje en is klaar voor overstap naar Liverpool

Sipke Hulshoff legt per direct zijn taken neer als assistent trainer van het Nederlands elftal. Dit betekent dat de weg open ligt om met Arne Slot vanaf de eerste dag te beginnen aan zijn nieuwe klus bij Liverpool FC. Dwight Lodeweges is de nieuwe assistent trainer van Ronald Koeman.

"De 66-jarige Lodeweges, die een verbintenis heeft tot en met het Europees kampioenschap, vervangt Sipke Hulshoff die de KNVB heeft laten weten te stoppen als assistent-bondscoach", zo is te lezen in een statement op de site van de voetbalbond. "Lodeweges kent het klappen van de zweep bij Oranje. Toen Koeman in maart 2018 voor de eerste maal werd aangesteld als bondscoach was hij ook diens assistent. De in Canada geboren Lodeweges maakte tot en met EURO 2020/21 deel uit van de technische staf."

Vermoedelijk was het vertrek van Hulshoff bij Oranje één van de laatste stappen die genomen moest worden voordat Slot en zijn staf worden aangekondigd bij Liverpool FC. De 49-jarige Fries was sinds 1 januari 2023 de assistent van Koeman en zou minstens tot en met het EK deze dubbelfunctie vervullen. Toch stopt hij nu eerder om de volledige focus te hebben op zijn nieuwe klus in de Premier League.

Slot liet eind vorige week weten dat de overstap eigenlijk wel rond is en er gewacht wordt tot een goed moment om de officiële aankondiging te maken. De trainer sprak zelf over 'enkele dagen', maar het zou ook goed kunnen dat er wordt gewacht tot na volgend weekend om alles in het teken te laten staan van het afscheid van Jürgen Klop. Naast Hulshoff neemt Slot ook assistent trainer Etiënne Reijnen en Head of Performance Ruben Peeters mee naar Engeland.

Lees meer over
Sipke Hulshoff
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties