150 voetballers trainen 'zoals Feyenoord dat doet'

150 voetballers trainen 'zoals Feyenoord dat doet'

Honderdvijftig jeugdvoetballertjes van Curaçao kunnen in april 5 dagen lang trainen onder leiding van oud-profvoetballers en Feyenoord Benny Wijnstekers, Ulrich van Gobbel en Pim Doesburg.

In samenwerking met Ronald Añes van de voetbalschool Curaçao mogen spelers tussen 7 en 17 jaar 'trainen zoals Feyenoord dat doet'. De Feyenoordopleiding staat in Nederland hoog aangeschreven en heeft al twee keer de Rinus Michels Award voor beste jeugdopleiding in de wacht gesleept.

Directeur Curtis Martels van de Feyenoord Soccer School benadrukt dat het de Rotterdams club in eerste instantie niet te doen is om talentjes te ondekken, al 'zullen de trainers hun ogen wel open houden'.

De soccerschool is allereerst opgericht om het 'Feyenoordgevoel' te exporteren, aldus Martels. In Nederland en nu voor het eerst ook buiten de landsgrenzen, maar binnen het Koninkrijk.

Lees meer over
Wijnstekers Doesburg Curacao
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties