Miyaichi schrijft eervol Eredivisie-record op zijn naam

Miyaichi schrijft eervol Eredivisie-record op zijn naam

Ryo Miyaichi is met zijn doelpunt tegen Heracles Almelo voor eeuwig de statistieken van de Eredivisie ingegaan. De van Arsenal gehuurde aanvaller is vanaf heden de jongste Japanner aller tijden die een goal op zijn naam schrijft in de vaderlandse competitie. Miyaichi klopte zaterdagavond in De Kuip na achttien minuten Remko Pasveer, nadat hij een pass van Diego Biseswar aannam en binnenschoot.

Met zijn achttien lentes komt Miyaichi als jongste Japanse doelpuntenmaker ooit de hitlijsten binnen. Tot op heden was voormalig Heracles-aanvaller Sota Hirayama degene met die prestatie achter zijn naam. In november 2005 was hij twintig jaar, toen hij twee goals maakte tegen ADO Den Haag. Voor Hirayama waren er al enkele Japanners actief in ons land; Tatsuya Mochizuki (1982-85), Shinji Ono (2001-06), Toshiya Fujita (2003) en Kazayuki Toda (2004).

Na Hirayama werd Keisuke Honda de volgende speler uit Japan in de Eredivisie. Sindsdien traden ook de nu nog actieve Maya Yoshida, Robert Cullen en Michihiro Yasuda toe in de hoogste afdeling. Geen van hen is echter nog zo jong als Miyaichi, die tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Arsenal.

Lees meer over
Heracles Almelo Ryo
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties