Russische coaches vol bewondering over jeugdige talenten

Russische coaches vol bewondering over jeugdige talenten

Aan de rand van het trainingsveld, waar trainer Mario Been zich de hele week voorbereidt op de klassieker tegen Ajax, volgt Henk van Stee met tien Russische coaches de verrichtingen van de Feyenoord-selectie. De coaches kijken ook met bewondering naar de trainingen van veel jongere talenten, terwijl Van Stee vroegere pupillen als Wijnaldum en Fer bezig ziet.

De huidige directeur Academie van het steenrijke Zenit Sint-Petersburg spreekt nog altijd vol bewondering over de Feyenoord-jeugdopleiding. "Feyenoord kreeg dit jaar de prijs voor de beste jeugdopleiding van Nederland, maar drie jaar geleden verdiende de club die prijs ook al," zegt Van Stee. "Ik maak met deze Russische trainers een rondreis door Europa. We zijn bij Juventus, Sampdoria en Monaco geweest. Overal kijken we in de keuken. Maar nergens is de opleiding zo goed als hier in Nederland.''

In Rusland willen oud-profs niet gauw met jeugd werken. "Hier zien ze opeens Makaay en Van Bronckhorst met jonge gasten op het veld staan." Trainer Mario Been erkende gisteren dat de Rotterdamse club met het eerste elftal een zware tijd doormaakt. "Maar we weten waarvoor we hebben gekozen: voor eigen jeugd. Onze talenten hebben enorm veel potentie. Wat ze op dit moment missen is een spelers als Suarez. Gewoon eentje die er elke wedstrijd een paar maakt en rust brengt in de ploeg. Als we zo'n man, die Ajax wel heeft, zouden hebben is deze ploeg al een heel eind geholpen," aldus Been.

Been, die begin deze week botste met El Ahmadi en eerder met De Cler een confrontatie had, begrijpt dat de slechte resultaten in de eerste maand van de competitie de sfeer niet ten goede komen. "Een overwinning op Ajax zou een enorme boost zijn."

Lees meer over
Zenit St. Petersburg
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties