Feyenoord heeft beste grasmat van Nederland

Feyenoord heeft beste grasmat van Nederland

Uit de jaarlijkse veldentest van de VVCS in samenwerking met alle aanvoerders uit de Eredivisie is het veld van Feyenoord als beste uit de bus gekomen, zo meldt Johan Derksen zojuist in het RTL-programma Voetbal International. De velden van Twente, AZ, NAC en Ajax zijn ook acceptabel, maar in veel stadions is de kwaliteit van het veld onder de maat.

Vorig jaar was het veld van PSV nog het beste, maar de grasmat in het Philips Stadion staat dit jaar niet in de top drie. Het kunstgras van Heracles Almelo is voor veel spelers het absolute dieptepunt, het veld in Almelo eindigde op de laatste plaats in de veldentest.

De veldexperts van de Kuip werken erg hard om het veld in de Kuip het best te onderhouden. Door middel van een systeem met lampen groeit het gras extra goed waardoor het mooi groen blijft. De experts zijn vaak nog in de rust bezig om het veld netjes te houden.

Feyenoord is pas aan haar vijfde grasmat bezig sinds de aanleg van het stadion in 1937. Dit was slechts één maal door de condities van het veld. De andere malen werd dit gedaan door de renovatie van het stadion, het aanleggen van de veldverwarming en het aanleggen van het ‘Grass Masterveld’.

Lees meer over
De Kuip
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties