Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand maart

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand maart

Maart zit er bijna op en dat betekent dat we de balans van de afgelopen maand weer kunnen gaan opmaken. Om tot de genomineerden voor de FR12 Speler van de Maand te komen, gebruiken we de spelers die bij de rubriek De Cijfers de afgelopen maand gemiddeld het hoogst scoorden. Stemmen op jouw FR12 Speler van de Maand maart kan via de poll in dit artikel.

Mijn FR12 Speler van de Maand maart is...

Feyenoord begon en eindigde maart slecht, maar kende tussendoor wel Europees succes. De eerste wedstrijd van de maand werd thuis teleurstellend gelijkgespeeld tegen FC Groningen (1-1), maar de Rotterdammers revancheerden zich door uit met 2-5 van FK Partizan te winnen. Vervolgens werd een 1-0 achterstand omgebogen naar een 1-2 overwinning op bezoek bij PEC Zwolle, waarna Feyenoord zichzelf naar de kwartfinale van de Conference League speelde door thuis met 3-1 van FK Partizan te winnen. De laatste wedstrijd van maart werd met 3-2 verloren van Ajax.

De zes spelers die in de afgelopen maand gemiddeld het hoogst werden beoordeeld door de leden van FR12.nl waren Jens Toornstra (7.4), Gernot Trauner (7.2), Cyriel Dessers (7.0), Luis Sinisterra (6.8), Lutsharel Geertruida (6.8) en Fredrik Aursnes (6.7). In totaal werd er meer dan 2600 keer gestemd na de wedstrijden in maart.

Jens Toornstra

Als je iemand nooit moet afschrijven is het Toornstra wel. De aanvoerder van Feyenoord moet het na de winterstop vooral doen met invalbeurten, maar mocht in maart drie keer in de basis beginnen. Met name in de uitwedstrijd tegen FK Partizan was de middenvelder uitstekend en scoorde hij twee keer. Daarnaast speelde hij in de verloren Klassieker ook een prima wedstrijd en gaf Feyenoord de 1-2 voorsprong na de wissel van Toornstra uit handen. Na dat duel werd de aanvoerder samen met Trauner verkozen tot Man of the Match (beiden een 7.3).

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand maart

Gernot Trauner

De Oostenrijker is eigenlijk het hele seizoen al nauwelijks op fouten te betrappen en is van groot belang voor dit Feyenoord. Trauner, die in februari werd verkozen tot FR12 Speler van de Maand, miste in maart alleen de thuiswedstrijd tegen FK Partizan door een coronabesmetting. In het thuisduel tegen FC Groningen werd de verdediger als een van de weinige spelers beoordeeld met een voldoende (een 6.7), terwijl hij in De Klassieker samen met Toornstra dus werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand maart

Cyriel Dessers

De Belg kreeg begin deze maand te horen dat hij de nieuwe eerste spits van Feyenoord is en die kans pakte hij in maart met beide handen aan. Dessers begon in vier van de vijf wedstrijden in de basis en beloonde dat vertrouwen met drie doelpunten. De spits lijkt zijn basisplaats de rest van het seizoen niet meer af te staan aan concurrent Bryan Linssen en daardoor lijkt het afwachten of Feyenoord de Belg in de zomer definitief gaat overnemen. De teller van Dessers staat dit seizoen al op dertien goals en drie assists in dertig wedstrijden voor de Rotterdammers.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand maart

Luis Sinisterra

De Colombiaan beleeft dit seizoen zijn grote doorbraak bij Feyenoord. In 38 wedstrijden was hij goed voor achttien goals en elf assists en daarmee is Sinisterra de belangrijkste aanvaller in het systeem van Arne Slot. In de maand maart maakte hij drie doelpunten en werd hij na de uitwedstrijd tegen FK Partizan verkozen tot Man of the Match. Zijn goede vorm bleef niet onopgemerkt: Sinisterra werd opgeroepen voor het nationale elftal van Colombia en begon daar afgelopen week in de interland tegen Bolivia (3-0) in de basis. Ook staat hij naar verluidt in de belangstelling van Europese topclubs.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand maart

Lutsharel Geertruida

De rechtsback annex centrale verdediger begon in maart alleen tegen FC Groningen op de bank en lijkt de concurrentiestrijd met Marcus Pedersen definitief te hebben gewonnen. Geertruida scoorde een goal op bezoek bij FK Partizan en werd met een 7.6 beoordeeld. Daarnaast haalde hij in maart geen één onvoldoende. Met zijn contract dat na dit seizoen nog twee jaar doorloopt wordt het afwachten of Feyenoord hem in de zomer kan behouden.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand maart

Fredrik Aursnes

De Noor had weinig moeite om zich aan te passen na zijn komst naar Rotterdam en speelde zichzelf al snel in de basis. Aursnes is niet meer weg te denken uit het elftal van Slot en speelde afgelopen maand alle vijf de wedstrijden vanaf het begin mee. De middenvelder werd daarvoor beloond met een oproep voor Noorwegen en maakte afgelopen vrijdag twintig minuten in zijn thuisland. Aursnes werd dit seizoen al twee keer eerder verkozen tot de FR12 Speler van de Maand.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand maart
Speler GemiddeldeBasisspelerMan of the Match
Bijlow6.620
Marciano5.931
Pedersen6.110
Geertruida6.840
Trauner7.242 (1 gedeeld met Toornstra)
Senesi6.651
Malacia6.240
Hendriks7.310
Toornstra7.431 (gedeeld met Trauner)
Aursnes6.750
Kökcü6.440
Til540
Jahanbakhsh3.410
Nelson5.940
Linssen3.310
Dessers740
Sinisterra6.851
Lees meer over
Jens Toornstra Luis Sinisterra Lutsharel Geertruida Gernot Trauner De Cijfers FR12 Speler van de Maand
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties