Toornstra vroeg niet om meer speeltijd: "Bijna nooit gedaan"

Toornstra vroeg niet om meer speeltijd: "Bijna nooit gedaan"

Jens Toornstra staat vanavond aan de aftrap als Feyenoord het in Belgrado opneemt tegen FK Partizan. Vanzelfsprekend is dat allang niet meer: in 2022 kon de aanvoerder op slechts één basisplaats rekenen. "Dat is te weinig hè?", lachte hij in gesprek met ESPN.

Om bij trainer Arne Slot om meer speeltijd te vragen, komt echter niet snel in hem op. "Dat heb ik bijna nog nooit gedaan, en je moet nooit te ver bij jezelf vandaan gaan. Ik doe gewoon mijn ding en hopelijk mag ik wel wat meer gaan spelen. In die zin is 2022 minder dan 202`1, waarin ik wel bijna alles heb gespeeld, maar ik moet het er maar mee doen zo."

Daar komt bij dat het verleden heeft aangetoond dat Toornstra vaak vanzelf weer terugkeerde. Daar houdt de 32-jarige middenvelder zich dan ook aan vast. "Naarmate je ouder wordt, krijg je dat steeds meer. Ik weet wat ik kan en de trainer ook. Op een gegeven moment hebben ze me altijd weer nodig, denk ik dan. Tot nu toe komt dat altijd uit. Laten we dat maar zo lang mogelijk volhouden."

Lees meer over
Jens Toornstra
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties