Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand december

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand december

De winterstop is aangebroken en dat betekent dat we de balans voor de maand december kunnen gaan opmaken. Om tot de drie genomineerden voor de FR12 Speler van de Maand te komen, gebruiken we de drie spelers die bij de rubriek De Cijfers gemiddeld het hoogst scoorden. Stemmen op jouw FR12 Speler van de Maand december kan via de poll in dit artikel.

Mijn FR12 Speler van de Maand december is...

Feyenoord begon uitstekend aan de maand december maar kende halverwege een dip. De Rotterdammers speelden zeven wedstrijden: Heracles Almelo-thuis (2-1), Fortuna Sittard-thuis (5-0), Maccabi Haifa FC-thuis (2-1), FC Groningen-uit (1-1), FC Twente-uit (2-1), Ajax-thuis (0-2) en sc Heerenveen-uit (0-3). Met de overwinning op de Friezen gaat Feyenoord toch nog met een goed gevoel de winterstop in. En, nog belangrijker, de Rotterdammers blijven daarmee in het spoor van PSV en Ajax.

De drie spelers die gemiddeld het hoogst scoorden in de maand december waren Fredrik Aursnes (6.8), Orkun Kökcü (6.6) en Lutsharel Geertruida (6.4). In totaal werd er meer dan 2893 keer gestemd door de leden van FR12 na de wedstrijden. Gernot Trauner speelde deze maand 2,5 wedstrijden mee en scoorde gemiddeld een 6.9, maar aangezien de drie genomineerden het dubbele aantal wedstrijden speelden in december worden zij genomineerd.

Aursnes
De Noor speelde zich al snel in de basis na zijn komst van Molde FK en is eigenlijk ook niet meer weg te denken uit het team van Arne Slot. De middenvelder vormt een ijzersterk blok voor de verdediging samen met Kökcü. Aursnes begon alle zeven wedstrijden in december in de basis, gaf één assist en zag dat beloond worden met een 6.8 gemiddeld. De Noor begint zich per wedstrijd beter te voelen in het elftal en lijkt zijn plek in de basis op korte termijn ook niet meer af te staan. Voor de slechts 450.000 euro die Feyenoord in de zomer overmaakte naar Molde FK is Aursnes misschien nu al het koopje van het seizoen.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand december

Kökcü
De Turkse middenvelder miste de thuiswedstrijd tegen Maccabi Haifa door een lichte blessure die hij opliep in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, maar maakte drie dagen later alweer zijn rentree in de basis op bezoek bij FC Groningen. De jeugdexponent van de Rotterdammers speelt dit seizoen in een nieuwe rol onder Slot en die lijkt hem op het lijf geschreven. Kökcü speelt samen met Aursnes kort voor de verdediging en is één van de belangrijkste pionnen in de opbouw van Feyenoord. Met drie assists en een gemiddelde van een 6.6 in december blijft de stormachtige ontwikkeling van Kökcü zich voortzetten. Voor een winters vertrek hoeven we niet bang te zijn. ''Ik wil het seizoen hier sowieso afmaken. We zijn ergens mee bezig en het gaat goed.''

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand december

Geertruida
De centrale verdediger annex rechtsback moest dit seizoen de vaste partner van Marcos Senesi in het centrum worden. Door een blessure die hij aan het einde van vorig seizoen opliep en de uitstekende start van zowel Trauner als Marcus Pedersen moest Geertruida het in de eerste maanden van dit seizoen echter doen met een plek op de bank. In december kreeg de verdediger steeds meer kansen van Slot: Geertruida moest alleen tegen FC Groningen op de bank beginnen, maar kwam toen in de zeventigste minuut in het veld voor Pedersen. Door de blessure van Trauner en de mindere vorm van Senesi begint Geertruida steeds harder op de deur van Slot te kloppen. Na de wedstrijd tegen sc Heerenveen werd de verdediger met een 8.1 beoordeeld door de leden van FR12; alleen Bryan Linssen scoorde deze maand een hoger cijfer (8.4 in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard). Daarnaast werd Geertruida in de wedstrijden tegen Ajax en sc Heerenveen verkozen tot Man of the Match. Hij eindigt december met een gemiddelde van een 6.4.

Stem nu op jouw FR12 Speler van de Maand december
SpelerGemiddeldeBasisspelerMan of the Match
Ofir Marciano 6.42
Justin Bijlow65
Marcus Pedersen6.15
Lutsharel Geertruida6.462
Gernot Trauner6.931
Marcos Senesi5.67
Tyrell Malacia6.16
Fredrik Aursnes6.87
Orkun Kökcü6.66
Guus Til5.66
Jens Toornstra4.93
Reiss Nelson6.22
Bryan Linssen6.161
Luis Sinisterra6.351
Lees meer over
Lutsharel Geertruida Orkun Kökcü Fredrik Aursnes De Cijfers FR12 Speler van de Maand
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties