Twee Feyenoorders in Elftal van de Week; Geertruida MOTM

Twee Feyenoorders in Elftal van de Week; Geertruida MOTM

De laatste speelronde van het jaar 2021 zit er sinds gisteravond op. Feyenoord heeft woensdagavond het jaar afgesloten met een overwinning tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers speelden een uitstekende wedstrijd tegen de Friezen en wonnen het duel dan ook met 0-3.

Het Algemeen Dagblad heeft plek voor twee Feyenoorders in het Elftal van de Week. Marcos Senesi en Orkun Kökcü werden allebei met een zeven beoordeel door de krant. Lutsharel Geertruida is volgens de leden van FR12.nl de Man of the Match. De verdediger kreeg een 8.1 als beoordeling. Bryan Linssen en Orkun Kökcü werden, met een 7.8 en 7.6, ook hoog beoordeeld. Reiss Nelson en Alireza Jahanbakhsh werden met een 6.2 het laagst beoordeeld.

FR12
Bijlow 7.2; Pedersen 7.1, Geertruida 8.1, Senesi 7.5, Malacia 7.6; Aursnes 7.5, Til 7.2, Kokcu 7.6; Jahanbakhsh 6.2, Linssen 7.8, Nelson 6.2.

''Die kun je bijna niet meer op de bank houden''
Arnold Bruggink en Pierre van Hooijdonk waren afgelopen woensdag lovend over Geertruida. De oud-Feyenoorder: ''Zijn snelheid is heel erg lekker. Fysiek is hij in orde: hij heeft duelkracht. En aan de bal kan hij gewoon voetballen. Ik vond hem vandaag echt heel erg goed spelen. Mede door hem is Feyenoord ook niet echt in de problemen gekomen.''

"Hij is een echte Arne Slot-verdediger, omdat hij alle aspecten heeft die hij wil zien'', vertelt Bruggink. ''Hij kan dus ook nog eens een keer hoog op het veld staan. Het was wachten op het moment dat hij centraal zou komen staan. Hij is eigenlijk een basisspeler die op de bank zit, omdat Trauner is gekomen en daar heel veel vertrouwen in was."

Bruggink verwacht dat Geertruida het Slot de komende maanden lastig gaat maken wanneer iedereen fit is. ''Ik heb de indruk dat hij Senesi eruit gaat spelen. Senesi moet worden verkocht. Tenminste, dat gevoel heb ik heel sterk. Geertruida zal daardoor misschien nog even moeten wachten, maar die kun je bijna niet meer op de bank houden. Ik vind hem echt te goed om erbuiten te houden.''

Voetbal International
Bijlow 6.5; Pedersen 6.5, Geertruida 7.5, Senesi 7.5, Malacia 7; Aursnes 6.5, Kökcü 7.5, Til 7.5, Jahanbakhsh 6, Linssen 7.5, Nelson 6.

Algemeen Dagblad
Bijlow 6,5; Pedersen 6, Geertruida 6,5, Senesi 7, Malacia 7; Aursnes 6,5, Til 6,5, Kökçü 7; Jahanbakhsh 6 (76. Toornstra -), Linssen 6,5, Nelson 6.

Twee Feyenoorders in Elftal van de Week; Geertruida MOTM

Feyenoord als nummer drie de winterstop in
Trainer Arne Slot heeft een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug. Feyenoord blijft door de overwinning op sc Heerenveen in het spoor van PSV en Ajax. De Rotterdammers hebben na achttien wedstrijden spelen 39 punten behaald.

  Club Gespeeld Punten +-
1 PSV 18 43 22
2 Ajax 18 42 52
3 Feyenoord 18 39 25
4 Vitesse 18 33 0
5 AZ 18 32 12
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties