"Ik hoop dat de supporters mij in hun hart zullen sluiten"

"Ik hoop dat de supporters mij in hun hart zullen sluiten"

Fredrik Aursnes is in korte tijd uitgegroeid tot een belangrijke waarde voor Feyenoord. De Noor begon nog als reserve, maar maakte het trainer Arne Slot al snel nagenoeg onmogelijk om hem niet op te stellen. In de nieuwe Hand in Hand vertelt Aursnes over zijn eerste maanden in De Kuip.

Zijn eerste dagen als Feyenoorder noemt Aursnes 'knotsgek'. "Ik kende nog niet eens iedere speler bij naam en stond toen al in de basis tegen Willem II. Het ging gelukkig goed en we wonnen. Een betere start kon ik mij niet wensen." Niet veel later maakte de middenvelder ook zijn eerste minuten in De Kuip. "Ik had natuurlijk al veel gehoord over de magie van het stadion en het enthousiasme van de supporters, maar om voor het eerst op dat veld te staan... De kick van een kolkende Kuip, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. En wat te denken van de uitwedstrijd, zoals in Praag en Berlijn. De supporters geven ons zoveel energie."

"Het gaat lekker tot nu toe", vertelt Aursnes over zijn periode in De Kuip. "Ik heb mijn draai inmiddels wel gevonden. Voor mijn gevoel kom ik met iedere wedstrijd steeds beter in mijn spel. Het is ook heerlijk om samen te mogen spelen met zulke spelers. Orkun Kökcü is zo'n talentvolle speler met een prachtige toekomst in het vooruitzicht. Hetzelfde kan gezegd worden over Guus Til. Hij is enkele jaren jonger dan ik, maar heeft nu al zoveel bereikt. En Jens Toornstra, dat is een speler van wie ik echt kan genieten. Hij doet zoveel voor het team, met zijn arbeidsethos, slimheid en finesse in de afronding. Het is aan mij om van deze spelers te leren en zo stappen te zetten om een nog completere voetballer te worden."

''Nog wat meer lef tonen aan de bal''
Ook met het team heeft Aursnes duidelijke doelen voor ogen. "Het zou prachtig zijn als we ieder seizoen zo lang mogelijk mee kunnen strijden om de prijzen. En om deze fanatieke supporters een reden te geven om te juichen. Als ik naar mezelf kijk, dan wil ik in mijn jaren hier een betere speler worden. Nog wat meer lef tonen aan de bal, een nog sterkere passer worden. Er zijn altijd verbeterpuntjes en ik heb er alle vertrouwen in dat ik de Feyenoord-supporters nog meer kan bieden. Ik hoop dat ze mij in hun hart zullen sluiten. Dat ze mij zullen herinneren als een speler die altijd alles gaf, iedere wedstrijd weer. Die bereid was om hard te werken en de club heeft geholpen aan nieuwe hoogtepunten. Dan is mijn tijd bij Feyenoord een succes geweest."

Leden van FSV De Feijenoorder ontvangen het magazine Hand in Hand automatisch. Ook Hand in Hand ontvangen? Klik hier en sluit je aan bij de officiële Feyenoord supportersvereniging.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties