Slot: "We wachten eerst respectvol af tot de clubs een akkoord hebben"


De Engelse pers en supporters van Liverpool FC zullen de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Feyenoord ongetwijfeld met veel interesse hebben gevolgd. Het lijkt wel duidelijk dat Arne Slot de stap naar de Premier League gaat maken en dus is men in Engeland benieuwd naar zijn tactische spel. Ze konden in ieder geval zien dat de Rotterdammers weinig moeite hadden in Deventer.

"Ik denk dat wat we vandaag hebben laten zien, we het hele jaar al laten zien", antwoordt Slot tegenover ESPN op de vraag of het na de bekerfinale extra knap is wat Feyenoord liet zien in Deventer. "Ik was wel blij met wat ik gezien heb. Het seizoen lijkt, als je naar de ranglijst kijkt, over en dan is de vraag hoe je jezelf laat zien een aantal dagen na de bekerfinale. Daar was ik heel tevreden over."

Slot heeft niet met veel spanning langs het veld gestaan. “Ik denk dat we de wedstrijd negentig minuten lang gedomineerd hebben met wat ‘momentjes’ van Go Ahead in de eerste helft. Vervelend moment met de tegengoal, maar de tweede helft vond ik ons wel heel volwassen naar de overwinning toespelen. Bij de goals was de ene aanval nog mooier dan de ander.”

Liverpool FC
Uiteraard volgt al snel de vraag richting Slot wat de status is rond zijn overstap naar Liverpool. "Ik heb een geweldige tijd bij Feyenoord, maar als een club als Liverpool zich meldt, dan zou het gek zijn als ik dat niet een geweldige vervolgstap zou vinden. Maar de clubs zijn in onderhandeling en daar ben ik in afwachting van."

"Op het moment dat de clubs overeenstemming bereiken, dan zullen die gesprekken gaan komen", vervolgt Slot over een mogelijk persoonlijk akkoord. "We wachten eerst respectvol af tot de clubs een akkoord hebben. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat komen, want iedereen snapt dat Feyenoord er het maximale uit moet halen, maar dat ze mij dit ook wel een beetje gunnen."

Ayase Ueda
De Japanner mocht door een blessure bij Santiago Gimenez in de basis beginnen en bekroonde dat met een doelpunt. "Ik vond dat hij vandaag zijn rol goed invulde en een goed aanspeelpunt was. Hij hield niet altijd de bal bij zich, maar we hadden hem gevraagd ook regelmatig het middenveld in te zakken. De tweede helft was hij dicht bij een goal en ik heb het al heel vaak gezegd: op training is het ongelofelijk hoe hij kan afwerken. Ik vind het heel mooi dat hij uiteindelijk die goal maakt."

Hoe de trainer heeft gekeken naar Justin Bijlow in het bijzonder? "Net als naar het hele elftal. Die jongens hebben het uitstekend gedaan. Ik zei voor de wedstrijd al dat de jongens die er vandaag uitgingen dat ook niet verdienden, maar het was ook niet zo dat Justin Bijlow en Gernot Trauner er heel veel onder zitten. Ik vond de gene die naast Trauner stond vandaag ook weer een uitstekende indruk maken", doelt Slot op Thomas Beelen.

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties