Slot ziet progressie bij Jahanbakhsh: "Begint steeds fitter te worden"

Slot ziet progressie bij Jahanbakhsh: "Begint steeds fitter te worden"

Alireza Jahanbakhsh is een van de Feyenoord-aanwinsten waar dit seizoen veel van wordt verwacht. Toch is duidelijk dat de rechtsbuiten nog fitter moet worden voor hij zijn rendement kan opkrikken. Jahanbakhsh sloot later aan in de voorbereiding en speelde bovendien niet veel wedstrijden bij Brighton & Hove Albion.

"Je zou bijna kunnen zeggen dat hij een paar jaar achter loopt op de andere spelers, omdat hij de afgelopen jaren weinig heeft gespeeld", zei trainer Arne Slot woensdag op de persconferentie over zijn aanwinst. Jahanbakhsh was in Engeland zelden basisspeler en kwam vorig seizoen tot 21 wedstrijden, waarvan 15 als invaller. "Hij heeft vier weken vakantie gehad en sloot veel later aan dan de rest. Dat was ook de reden dat hij zondag maar 45 minuten speelde."

Toch ziet Slot wel vooruitgang bij de Iraniër. "Hij begint steeds fitter te worden. Dat is vooral voor een aanvaller heel prettig. Creëren is veel moeilijker dan tegenhouden. Je moet fit genoeg zijn om fysieke arbeid te leveren in verdedigend opzicht en dan nog wat over te hebben om je aanvallend te onderscheiden. Ik zie dat dat steeds beter gaat. Het is een kwestie van tijd voor hij ook rendement gaat leveren."

Tandem met Pedersen
De hoop is dat Jahanbakhsh een goed tandem gaat vormen met de andere aanwinst op de rechterkant, Marcus Pedersen. Daar wordt in ieder geval aan gewerkt, vertelde Slot. "Dat doe je door trainingsvormen, videobeelden en hopelijk doen zij dat ook door veel met elkaar te praten. Het heeft altijd tijd nodig voor spelers om echt aan elkaar gewend te raken. Voor ze van elkaar weten waar hun voorkeur ligt en hoe ze combinaties op willen zetten. Over het algemeen zie je wel dat hoe beter spelers zijn, hoe sneller ze op elkaar ingespeeld raken."

Lees meer over
Arne Slot Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties