Bekerfinale Feyenoord O21 uitgesteld wegens mogelijke veiligheidsproblemen

Bekerfinale Feyenoord O21 uitgesteld wegens mogelijke veiligheidsproblemen

Aanstaande zaterdag om 14:30 uur moest Feyenoord Onder 21 het in de bekerfinale opnemen tegen de leeftijdsgenoten van FC Volendam, maar dit duel is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Dat de wedstrijd is uitgesteld heeft te maken met angst bij de Gemeente Edam-Volendam.

"Doordat de veiligheid rondom de wedstrijd mogelijk niet is te garanderen heeft Gemeente Edam-Volendam besloten dat er naar een nieuwe speeldatum moet worden gezocht", zo is te lezen in een statement op de website van FC Volendam. Dit alles heeft te maken met het feit dat de hoofdmacht van de Volendammers het één dag later opneemt tegen Ajax. "De samenloop van de wedstrijd op zaterdag tegen Feyenoord en op zondag tegen Ajax geeft naar verwachting mogelijke veiligheidsproblemen. In overleg met de KNVB, Feyenoord en Gemeente Edam-Volendam wordt daarom gekeken naar een geschikte nieuwe datum."

De eerstvolgende wedstrijd voor het elftal van Melvin Boel staat voor zaterdag 11 mei op het programma. Dan nemen de Rotterdammers het op tegen titelconcurrent De Graafschap O21. Om tot de bekerfinale te komen moest Feyenoord eerder PEC Zwolle (5-0), FC Twente/Heracles (3-3, winst na penalty's), IJsselmeervogels (2-3), Roda JC (2-1) en NAC Breda (2-1) verslaan.

Voor de ploeg uit Volendam moet deze bekerfinale het seizoen redden. In 2022/2023 speelden de Volendammers nog in de Tweede Divisie, maar afgelopen najaarscompetitie degradeerde de ploeg ook direct uit de hoogste O21-divisie. Momenteel staat FC Volendam op plek vier in Divisie 2-A. Om tot de finale te komen werden Spartaan'20 (6-0), ADO Den Haag (0-0, winst na penalty's), Telstar (1-1, winst na penalty's) en Excelsior Rotterdam (3-2) verslagen.

Lees meer over
Feyenoord Academy Feyenoord Onder 21
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties