Pleidooi voor Szymanski als middenvelder: "Hij was direct bepalend"

Pleidooi voor Szymanski als middenvelder: "Hij was direct bepalend"

Trainer Arne Slot moest zaterdag in de rust veel omzetten om in ieder geval nog een punt over te houden aan het duel met Fortuna Sittard. In een dramatische eerste helft kreeg Feyenoord de openingstreffer om de oren en kwam het er zelf aanvallend niet doorheen. In Studio Voetbal legde Pierre van Hooijdonk uit waar dat aan lag.

"Fortuna speelde heel compact, met name het midden hielden ze met veel mensen dicht", begon de oud-Feyenoorder. Hij zag dat de bezetting aan de kant van de thuisploeg niet klopte, waardoor de Rotterdammers weinig konden creëren. "Feyenoord speelde met drie middenvelders, waarvan Kökcü de spelverdeler is. Maar dan moet je ook lopers hebben die bijkomen en de spits ondersteunen."

In de tweede helft had Feyenoord zo'n middenvelder wel, met het laten terugzakken van Sebastian Szymanski. "Hij was direct bepalend bij de goal", zag Van Hooijdonk. "Het is een jongen die altijd op zoek is naar de steekpass en ook zelf een actie heeft. Hij is meer een echte tien. Als Kökcü aan de bal komt, heb je met Timber en Geertruida te weinig diepgang. Die gaan echt geen zes goals maken dit seizoen."

Spitsendiscussie
Ook de vraag of Danilo of Santiago Gimenez de eerste spits van Feyenoord moet zijn, werd weer besproken. Rafael van der Vaart snapte niet dat de Mexicaan sinds enkele wedstrijden de voorkeur heeft gekregen. "Danilo is best redelijk begonnen en heeft ook nog eens veel gescoord. Dan vind ik het wel een heel aparte wissel om door te voeren."

"Ik vind het gevoelig", vulde Van Hooijdonk aan. "Als iemand er goed in zit en z'n doelpunten maakt, kan je op een gegeven moment wel gaan wisselen, maar je maakt het jezelf niet makkelijker. Ik zou gewoon iemand twaalf wedstrijden laten staan. Ze liggen dicht bij elkaar, maar hij is begonnen met Danilo. Dan zou ik daar gewoon aan vasthouden."

Lees meer over
Sebastian Szymanski
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties