'Feyenoord oefent tegen SL Benfica om Eusébio Cup'

'Feyenoord oefent tegen SL Benfica om Eusébio Cup'

Feyenoord zal komende zomer afreizen naar Portugal om een wedstrijd te spelen tegen SL Benfica, zo weet 1908.nl donderdagavond te melden. Het duel wordt op uitnodiging van de club uit Lissabon gespeeld in de strijd om de Eusébio Cup. Dat is een jaarlijkse wedstrijd die over één duel wordt afgewerkt ter ere van de legendarische voetballer Eusébio da Silva Ferreira.

De wedstrijd wordt traditioneel rond eind juli / begin augustus afgewerkt, maar een officiële datum moet nog gecommuniceerd worden. De strijd om de beker wordt gespeeld in de thuisbasis van SL Benfica: Estádio da Luz. Dat Feyenoord wordt uitgenodigd voor een enkel oefenduel komt niet heel vaak voor. De laatste keer was in de voorbereiding van 2018, toen er werd geoefend in een uitwedstrijd tegen Fenerbahçe.

De wedstrijd tegen Orkun Kökcü en zijn werkgever is alweer de derde oefenwedstrijd waarvan we weten dat hij in de zomerse voorbereiding gaat plaatsvinden. Feyenoord oefent namelijk ook tegen FC Dordrecht en Cercle Brugge. Afgelopen zomer werd er in De Kuip ook een oefenwedstrijd gespeeld tegen de Portugezen en werd er door Het Legioen afscheid genomen van Kökcü. Die wedstrijd eindigde in 2-1 dankzij doelpunten van Igor Paixão en Santiago Gimenez.

SL Benfica organiseert de wedstrijd sinds 2008 met de naam van hun Portugese superspits. Eusébio was tussen 1960 en 1975 actief in het shirt van de Portugezen en behaalde hier indrukwekkende cijfers. De eerste editie van het toernooi werd gewonnen door Inter Milan en verder wonnen Benfica (2009, 2011, 2012, 2022), Tottenham (2010), São Paulo (2013), Ajax (2014), Monterrey (2015), Torino (2016) en Lyon (2018) het toernooi ook.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties