Van Bronckhorst: "Dat zijn wel dingen waar je over na gaat denken"

Van Bronckhorst: "Dat zijn wel dingen waar je over na gaat denken"

Door het naderende vertrek van Arne Slot zoekt Feyenoord momenteel naar een nieuwe trainer voor de komende jaren. Eén van de namen die wordt genoemd in de media is Giovanni van Bronckhorst. De voormalig trainer en speler van de Rotterdammers won in totaal als oefenmeester vijf prijzen en lijkt vanuit dat perspectief een geschikte kandidaat. Toch is zijn speelstijl wel echt anders dan die van Slot.

"Feyenoord is mijn club, dat weet natuurlijk iedereen", begint Van Bronckhorst in gesprek met RTL 7. "Ik denk dat je ook gewoon credits moet geven aan het Feyenoord van de laatste drie jaar. Ze hebben fantastisch gepresteerd en prijzen gewonnen, maar ook gewoon hoe ze zich hebben gemanifesteerd op het hoogste podium."

"Voor mij is het als fan nu geweldig, maar ik heb wel een verleden bij de club", vervolgt de oud-Feyenoorder die verdeeld over twee periodes speelde als speler en vervolgens vier jaar als assistent-trainer en vier jaar als hoofdtrainer werkzaam was in Rotterdam. "Vanaf mij zevende heb ik daar gewandeld en dan is het denk ik ook wel logisch dat mensen aan je denken. Op dit moment speelt er helemaal niets, zeker niet. Ik heb er nog niet over na hoeven denken, maar heb er al een geweldige tijd gehad."

Maakt juist zijn succesvolle verleden bij Feyenoord het moeilijk of risicovol om weer terug te keren? "Dat zijn wel dingen waar je over na gaat denken. Daar ben ik wel op een manier weggegaan van hoe ik het eigenlijk niet wilde. Maar natuurlijk is Feyenoord de club van mijn hart. Ik heb heel veel mooie momenten gehad en die koester ik." Of Van Bronckhorst een andere trainer in gedachte heeft voor zijn club? "Er worden genoeg coaches genoemd en ik heb helemaal geen voorkeur."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties