Van Bronckhorst: "Ik vind het ook wel leuk om weer te gaan beginnen"

Van Bronckhorst: "Ik vind het ook wel leuk om weer te gaan beginnen"

Giovanni van Bronckhorst weet als de beste hoe het is om grote wedstrijden te spelen, maar ook hoe het is om prijzen te winnen. Als trainer van Feyenoord won hij vijf prijzen. Nu kijkt de oud-Feyenoorder vanaf de tribune en wacht hij af om hopelijk volgend seizoen weer bij een club langs het veld te staan.

"Het is mijn club en elke keer als ik in het stadion ben voor de Champions League, maar ook nu, dan voel je de warmte van de supporters. Dat is hartstikke fijn", begint Van Bronckhorst tegenover ESPN. De 49-jarige Rotterdammer wordt gevraagd naar zijn eerste KNVB Beker als trainer. "Het was speciaal voor mij, omdat het de eerste prijs was als speler. Voor heel veel spelers van mijn selectie was het ook de eerste prijs van hun carrière. Het was een beetje de benzine voor alle prijzen die we erna wonnen, dus dat is natuurlijk geweldig."

"Dat jaar wilden wij gewoon met een prijs afsluiten", gaat Van Bronckhorst verder over de prijs in het seizoen 2015/2016. "Het was een belangrijke wedstrijd na een mindere periode met veel tegenslagen dat seizoen. Als je het seizoen dan kan afsluiten met een beker geeft dat veel vertrouwen voor het seizoen daarna."

Huidig Feyenoord
Van Bronckhorst heeft enorm genoten van Feyenoord dit seizoen. "Ik kijk met veel plezier. De laatste jaren is het gewoon heel goed om te zien. Ik heb mooie wedstrijden gezien met het kampioenschap vorig jaar en dit jaar ook een goed seizoen, alleen PSV doet het beter. Dat is voor mij als Feyenoorder wel minder, maar ik denk dat PSV dit jaar verdiend kampioen wordt van Nederland."

Voor de finale heeft Van Bronckhorst wel een duidelijke favoriet. "Ik denk dat Feyenoord zeker de favoriet is met het voetbal dat ze laten zien. Volgens mij is het wel even geleden dat we een finale verloren in De Kuip, dus ik verwacht vandaag ook een overwinning van 3-0. Maar NEC heeft toch laten zien dat ze het Feyenoord in de laatste jaren heel moeilijk maken. Ik ga er wel vanuit dat Feyenoord wint."

In de punt van de aanval kiest Arne Slot vandaag 'gewoon' voor Santiago Gimenez. De spits is al een langere tijd uit vorm, maar moet het tegen NEC gewoon gaan proberen. "Dat ligt heel dicht bij elkaar. Het belangrijkste is dat een speler vertrouwen voelt. Dit zijn wel wedstrijden dat je als speler gebrand bent om te presteren. Gimenez is natuurlijk een geweldige spits en heeft de laatste maanden niet vaak gescoord, maar dat kan vandaag weer anders zijn."

Nieuwe club
Sinds november 2022 zit Van Bronckhorst al zonder club en daarom krijgt hoe ook de vraag hoe hij zijn eigen toekomst voor zich ziet. "Ik ben vrij relaxed en heb het prima naar mijn zin. Ik ben hartstikke blij hoe mijn leven nu is, maar ik vind het ook wel leuk om weer te gaan beginnen. Hopelijk is dat volgend seizoen. Het begint wel te kriebelen. Trainer zijn en de dynamiek van het trainer zijn, vind ik geweldig om te voelen. Ik ben wel kieskeurig en mijn gevoel bij een club moet wel goed zijn."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties