'Barça-directeur Deco vroeg Van Bronckhorst om advies over Wieffer'

'Barça-directeur Deco vroeg Van Bronckhorst om advies over Wieffer'

Het lijkt geen ondenkbaar scenario dat Mats Wieffer komende zomer Feyenoord gaat verlaten. De middenvelder staat in de concrete belangstelling van diverse Europese topclubs, maar vanuit Spanje klinken geluiden dat vooral FC Barcelona en Atlético Madrid ver willen gaan voor de komst van de 24-jarige Feyenoorder.

In Barcelona ligt de prioriteit om komende zomer een nieuwe controleur toe te voegen aan het elftal, nadat er voor Sergio Busquets nooit een officiële opvolger is binnengehaald. Volgens het nieuwsmedium SPORT heeft technisch directeur Deco positieve verhalen gehoord over Wieffer. Zo sprak hij onder meer met zijn oude ploeggenoot Giovanni van Bronckhorst. De oud-Feyenoorder zou een positief transferadvies hebben gegeven over zijn landgenoot.

Voor een handtekening van Wieffer zal Barça de strijd aan moeten gaan met Atlético Madrid. Hoewel de Catalanen de middenvelder van Feyenoord aan de top van de lijst hebben staan, zat de tegenstander van de Rotterdammers in de Champions League afgelopen transferwindow al concreet achter Wieffer aan. Zo stuurde Antoinne Griezmann berichtjes naar Wieffer om hem te overtuigen en maakte trainer Diego Simeone er geen geheim erg te houden van zijn voetballende kwaliteiten.

Wieffer zelf vertelde onlangs dat Feyenoord een transfer afgelopen winter blokkeerde en hij er wel voor open had gestaan om te praten. Het prijskaartje van de middenvelder wordt geschat op zo'n 25 miljoen euro. Op onderstaande video is te zien hoe Van Bronckhorst en Deco samen vertrokken na afloop van de Champions League wedstrijd tussen FC Barcelona en Napoli.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties