"Wieffer gaat heel hard richting de Europese top"

"Wieffer gaat heel hard richting de Europese top"

Feyenoord is er niet in geslaagd het gat met PSV te verkleinen. Toch liet de regerend landskampioen wederom zien niet onder te doen voor de koploper, wat ook gold voor enkele individuen. Daarom werden in de NOS Voetbalpodcast uitblinker Mats Wieffer en trainer Arne Slot uitgelicht.

"Wieffer scoort eigenlijk altijd een 7,5", begon Jan Roelfs. "Gisteren ook weer. Hij werkt hard, is goed aan de bal. Al die aspecten die we vaker hebben genoemd, zag je gisteren ook weer terug." Jeroen Elshoff sloot zich aan bij die lovende woorden. "Wieffer heeft dit seizoen een 'slow start' gehad, maar de stappen die hij daarna heeft gemaakt - ook in grote wedstrijden... Ik moet eerlijk zeggen dat ik wat twijfels had, maar de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt, die doe je met een 7,5 nog te kort."

Arno Vermeulen merkte op dat Wieffer een 'on-Nederlandse' mentaliteit heeft. "Het is een Spanjaard, een Italiaan. Hij heeft het mes tussen de tanden, kan niet tegen zijn verlies en jaagt iedereen af als hij er de pest in heeft." Het gesprek ging dan ook al snel over een eventuele stap naar een topcompetitie. "Hij is deze competitie volkomen ontgroeid", vond Jeroen Grueter. "Die gaat heel hard richting de Europese top. Een tussenstap? Ik denk dat hij meteen doorstoot. Atlético is zeer geïnteresseerd. Dat lijkt me een omgeving waar hij buitengewoon in kan gedijen."

Interesse voor Slot
Naast Wieffer en enkele ploeggenoten, blijft ook Slot in de belangstelling staan van buitenlandse clubs. Zo viel zijn naam dit weekend bij Bayern München. "Hij heeft zich fantastisch ontwikkeld en heeft heel goed werk gedaan in Rotterdam", begon Vermeulen over een mogelijk vertrek. "Hij zal zich ook afvragen: kan ik hier de komende jaren nog meer uithalen? Dat is de vraag, want we weten dat Feyenoord nog steeds minder middelen heeft dan de concurrentie."

"Dit seizoen was de uitdaging om de titel te prolongeren en het goed te doen in de Champions League", reageerde Grueter. "Daar kun je veel over zeggen, maar onderaan de streep is het allebei niet gelukt. Dan kun je inderdaad denken dat dit het moment is om te gaan. Hij vaart nog steeds op de golven van het succes van vorig seizoen." "Stel dat hij volgend jaar derde of vierde wordt met Feyenoord, willen ze hem dan ook nog hebben in het buitenland?", vroeg Vermeulen zich tot slot hardop af.

Lees meer over
Arne Slot Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties