Slot genoemd bij Bayern München: "Mooi dat ik op een lijstje sta"

In de zoektocht van Bayern München naar een nieuwe trainer is de naam van Arne Slot gevallen. De Duitse grootmacht ziet trainer Thomas Tuchel na dit seizoen vertrekken en onderzoekt dus de opties voor diens vervanger. Een Duitse journalist reisde zondag zelfs af naar Eindhoven om Slot hier zelf naar te vragen.

Tijdens de persconferentie na het gelijkspel tegen PSV (2-2), werd Slot verrast met de opmerking dat hij in de belangstelling van Bayern München zou staan. Hij ging dan ook niet in op de vraag wat hij daarvan vindt. "Daar kan ik echt geen antwoord op geven. Maar mooi dat ik op een lijstje sta", werd hij geciteerd door De Telegraaf.

Het ligt niet voor de hand dat Slot eerste keus is bij Bayern. Dat zou Xabi Alonso zijn, die momenteel op titelkoers ligt met Bayer Leverkusen. Hij wordt echter ook nadrukkelijk genoemd bij Liverpool. De krant voorziet deze zomer echter een 'sneeuwbaleffect' als meerdere trainers van club wisselen, waardoor ook Slot bij diverse clubs in de belangstelling zal komen te staan. Hij wordt genoemd in een rijtje met Roberto De Zerbi van Brighton & Hove Albion en de nu clubloze Graham Potter.

Afgelopen zomer stond Slot ook al in de belangstelling van diverse clubs, maar lukte het Feyenoord om hem langer vast te leggen. "Feyenoord is onder alle omstandigheden rustig onder de situatie, omdat Slot nog dik twee jaar vastligt en er vorig seizoen geen vertrekclausule in zijn contract is opgenomen", weet De Telegraaf. "Dat betekent dat de Rotterdammers in de zomer opnieuw de hoofdprijs kunnen vragen als er een aanbod komt voor Slot."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties