"Ik verwacht dat hij meer geld gaat opleveren voor Feyenoord dan Kökcü"

"Ik verwacht dat hij meer geld gaat opleveren voor Feyenoord dan Kökcü"

Mats Wieffer is al een tijdlang een van de belangrijkste spelers van Feyenoord. De middenvelder die voor vijf ton werd overgenomen van Excelsior, wordt inmiddels gevolgd door verschillende Europese topclubs. Voetbal International nam zijn ontwikkeling uitgebreid onder de loep.

"Hij is van best ver gekomen", begon hoofdredacteur Pieter Zwart. "Hij heeft zich spectaculair ontwikkeld en is nu een speler die bij Feyenoord als eerst op het wedstrijdformulier staat. En als het even kan, laat Slot hem ook 90 - of 120 - minuten staan. Hij is nu echt een sleutelspeler in dit Feyenoord."

"Mocht Wieffer langer blijven dan dit seizoen, dan gaat hij ook de grote leider van Feyenoord worden", voorspelde Zwart. "Hij heeft de capaciteiten en spelintelligentie om dat te doen. Tactisch is hij al een beetje de leider. Als er iets moet worden omgezet, zie je dat Slot zich daarbij vaak richt tot Wieffer. Hij ziet de dingen snel en kan dat vertalen naar het veld. Misschien dat hij qua gedrag nog meer de leider kan worden."

Recordtransfer
Een andere mogelijkheid, is dat Wieffer na dit seizoen een mooie transfer maakt. "Zijn plafond kan wel eens heel hoog liggen. Ik verwacht in ieder geval dat hij meer geld gaat opleveren voor Feyenoord dan Orkun Kökcü heeft gedaan." De 25 miljoen euro die Benfica afgelopen zomer voor Kökcü betaalde, is nog altijd een recordbedrag voor Feyenoord.

"Iedereen in Europa heeft gezien dat hij het ook op het allerhoogste niveau kan, in de Champions League. Dan zijn clubs best bereid om veel geld te betalen voor een speler als Wieffer, die kan voetballen én fysieke capaciteiten heeft op die controleurspositie", besloot Zwart.

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties