Ochtendjournaal: Uitgerekend bij PSV oogt Feyenoord weer tamelijk energiek

Ochtendjournaal: Uitgerekend bij PSV oogt Feyenoord weer tamelijk energiek

Feyenoord heeft het gat met PSV niet kunnen verkleinen tot zeven punten. Na 90 interessante minuten moesten beide ploegen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Voor de Rotterdammers lijkt ook de laatste hoop op de landstitel verdwenen, al benaderde het Algemeen Dagblad dit resultaat toch positief.

Volgens de krant waren de spelers na afloop teleurgesteld, maar was er 'best reden tot tevredenheid'. "De Rotterdammers leken de laatste weken tegen Almere City en FC Groningen fysiek door de hoeven te gaan zakken. Slot kaartte zelf keer op keer aan hoe zwaar de hoeveelheid topwedstrijden woog voor zijn relatief smalle spelersgroep. Maar uitgerekend op bezoek bij de ongeslagen koploper PSV oogde Feyenoord gisteren weer tamelijk energiek."

Dat Feyenoord slechts drie keer wisselde, was volgens de krant op twee manieren uit te leggen. "Positief, want niemand stond kennelijk op omvallen. Maar net zo goed viel het als een zwakte te duiden: Slot heeft ook de wapens niet om zijn ploeg in een topwedstrijd vanaf de zijkant nog een stimulans te geven." Uiteraard had dat te maken met de vele afwezigen, al had Slot nog wel Igor Paixão, Ayase Ueda en Leo Sauer naast hem op de bank zitten.

Geslaagd seizoen?
Nu plek 1 definitief uit zicht is, is een veelgehoorde vraag of Feyenoord tevreden mag zijn met dit seizoen. "De marge met nummer 3 FC Twente is voor Feyenoord nog altijd redelijk veilig, met zes punten voorsprong. Bovendien spelen de Rotterdammers volgende maand de bekerfinale tegen NEC. Zo zijn plaatsing voor de Champions League én een tastbare prijs binnen handbereik. Dat PSV dit seizoen ongenaakbaar is, wil niet per definitie zeggen dat Feyenoord faalt. In Brabant was dat ook terug te zien op het veld."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties