Wieffer: "Ik denk dat hij vandaag echt goed heeft gespeeld"

Een titanenstrijd zonder winnaar. De topper tussen de twee beste ploegen van de Eredivisie is zondagmiddag geëindigd in een 2-2 gelijkspel. PSV begon ijzersterk en kwam al snel op voorsprong, maar Feyenoord liet de Rotterdamse mentaliteit zien door knap terug te knokken en uiteindelijk één punt mee naar Zuid te nemen. Of dit resultaat voor de kans op het kampioenschap gunstig is, valt echter te betwisten.

"Qua voetbal heb ik wel eens leukere wedstrijden gespeeld", begint Mats Wieffer tegenover ESPN. "Zij zetten goed druk en vooral hoog. Dat is moeilijk om onderuit te spelen. We hadden al bekeken dat ze in lange ballen vaak één-op-één kwetsbaar zijn achterin. Je ziet dat we de kansen vaak daaruit creëren, dus daarom moest ik wat hoger staan. Jammer dat je dan eigenlijk de tweede helft niet echt wat weggeeft, maar Guus Til dan één keer goed staat."

Waarom het voor Wieffer een minder leuke wedstrijd was om te spelen? "Vanuit onze kant waren het natuurlijk veel lange ballen en veel duels proberen te spelen, omdat daar de ruimte lag. Je zag aan het begin van de eerste helft dat wij proberen te voetballen, maar zij heel goed zijn in drukzetten. We zochten het een linie verder en dan stonden zij vaak één-tegen-één. Ik denk dat wij daar gevaarlijk in waren."

Wieffer had het zelf liever kort gehouden, maar daar was de wedstrijd niet naar. "Ik denk dat iedereen dat liever heeft dan lange ballen. Uiteindelijk is het jammer dat we hier niet winnen." De kansen op de landstitel? "Je moet eigenlijk alles winnen, dat is gewoon logisch. We hadden hier moeten winnen, dus nu wordt het heel lastig. PSV moet punten verspelen en wij moeten winnen, zo simpel is het. De hoop is nooit weg, maar nu moeten we gewoon focussen op die tweede plek. Als PSV punten gaat verspelen, zien wij dat dan wel weer."

Dat het een andere wedstrijd is dan gebruikelijk in de Eredivisie was goed te zien aan het spel dat razendsnel op en neer ging. "We hadden natuurlijk een middenvelder iets meer aan de binnenkant. Dit zijn wel andere wedstrijden dan dat je in de meeste Eredivisie-wedstrijden speelt. Voor de kijker ging het er wel tegenaan. In andere competities is dit denk ik vaker zo. In Nederland is het vaak voetbal, maar nu iets meer de lange bal."

Goal Gimenez
Santiago Gimenez heeft vandaag weer een doelpunt in de Eredivisie gescoord. Wieffer ziet het als een beloning voor een goede wedstrijd. "Tuurlijk knaagt dat aan een spits. Ik denk dat hij vandaag echt goed heeft gespeeld. Ballen vasthouden, dreigend en kansen gecreëerd. Jammer dat hij bij één van de twee één-tegen-ééns de kans net niet afmaakt. Ik vind dat hij vandaag goed heeft gespeeld."

Lees meer over
Mats Wieffer Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties