Van Bronckhorst loopt nieuwe trainersklus bij Besiktas mis

Van Bronckhorst loopt nieuwe trainersklus bij Besiktas mis

Niet Giovanni van Bronckhorst maar Fernando Santos is aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van Besiktas. De oud-Feyenoorder was lange tijd topkandidaat om de openstaande functie bij de club uit Istanbul in te vullen, maar uiteindelijk hebben de Turken toch gekozen voor de ervaren Portugees.

Dat de keuze niet op Van Bronckhorst is gevallen heeft vooral te maken met het feit dat de oefenmeester geen assistent-trainer kon vinden. De 106-voudig international was zelf namelijk al zo goed als tot een akkoord gekomen, maar hij kon niet voldoen aan zijn eigen eis een vertrouwenspersoon als assistent-trainer mee te nemen.

Naast oud-Feyenoorder Jean-Paul van Gastel werden nog zeker twee andere Nederlandse kandidaten gevraagd, maar allen zagen ze een overstap naar Turkije niet zitten. Van Gastel werd aan zijn contract gehouden door zijn huidige werkgever NAC Breda. Uiteindelijk is in onderling overleg tussen Van Bronckhorst en het bestuur van Besiktas besloten niet met elkaar in zee te gaan.

Voor Van Bronckhorst kon het zijn vierde klus worden als hoofdtrainer op het hoogste niveau. Eerder won hij in 176 wedstrijden bij Feyenoord vijf prijzen. Na zijn avontuur in Rotterdam vertrok hij voor 23 wedstrijden naar China voor de rol als hoofdtrainer van Guangzhou City. Bij zijn laatste werkgever, Rangers FC, wist de 48-jarige oud-speler van Feyenoord de Schotse beker te winnen.

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties