Advocaat oppert Van Bronckhorst als nieuwe trainer: "Dat kan hij wel"

Advocaat oppert Van Bronckhorst als nieuwe trainer: "Dat kan hij wel"

Er zijn mensen die het geweldig vinden, maar ook veel mensen die er een hekel aan hebben. Door het vertrek van Arne Slot naar Liverpool laten alle voetbalanalisten van zich horen over een mogelijke opvolger van de succestrainer. De namen van Dick Schreuder en Giovanni van Bronckhorst komen dagelijks voorbij, maar van echte serieuze interesse is nog geen sprake.

"Ik vind dat ze Van Bronckhorst moeten nemen", begint Wesley Sneijder aan tafel bij Veronica Offside. Zijn tafelgenoot, Dick Advocaat, is het met hem eens, maar noemt ook een andere optie. "Ook omdat hij daar al ervaring heeft. Maar weet je welke naam ik helemaal nergens hoor? Dat is Pastoor. Hij is net zo eigenwijs als Slot en weet wat hij wil. Hij is uitgesproken en laat zich echt niet bepiepelen door spelers. Ik denk dat hij uitermate geschikt is voor Feyenoord. Als bestuurslid zou ik daar wel vertrouwen in hebben."

Jan Boskamp zit ook in het praatprogramma en noemde eerder in de Belgische krant al een naam van een mogelijke buitenlandse trainer. Nadat de oer-Feyenoorder hard moest lachen om de opmerking van Sneijder, waarbij hij zich voor leek te doen als Feyenoord-fan, legde Boskamp kort uit waarom Brian Priske een goede kandidaat is. "Hij is trainer van Sparta Praag en nu twee keer op rij kampioen geworden."

Advocaat haakt op het einde nog in en benadrukt voor wie hij zou kiezen. "Gio zou mijn eerste keus zijn, maar dat had dan allang rond geweest. Hij won in drie jaar tijd vijf prijzen en daar gaat het om. Het voetbal moet wel aanspreken, maar dat kan hij wel." De naam van Van Bronckhorst wordt vooral geopperd omdat het klinkt als een logische keuze, maar of hij in de voetbalvisie past die Feyenoord heeft ingezet, dat is nog maar de vraag. Voor Boskamp draait het echter niet alleen om goed voetbal. "Als het erbij kan is het mooi meegenomen, maar uiteindelijk wil je gewoon winnen toch?"

Van Persie
In het praatprogramma wordt ook nog gesproken over de stap van Robin van Persie naar sc Heerenveen. "Hij kiest echt voor zijn eigen pad, langzaam opgebouwd. Ik vind het een mooie keuze'', zo vertelt Sneijder. De recordinternational van Oranje speelde vaak samen met Van Persie en denkt wel dat hij voor een uitdagende klus kiest. "De jeugd is anders dan een eerste elftal. Er gelden andere wetten bij een hoofdmacht."

Dat herkent ook Advocaat, die samenwerkte met Van Persie. "Ik vind het een moedig besluit om naar SC Heerenveen te gaan. Misschien hebben ze hem bij Feyenoord verteld dat hij daar nog geen trainer zou worden. Toen ik trainer bij Feyenoord was, liep Van Persie een paar dagen in de week mee. Hij weet echt wel waar hij het over heeft, maar in Heerenveen krijgt hij met andere dingen te maken. Daar gaat het om de punten."

Lees meer over
Giovanni van Bronckhorst
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties