Moniz: ''Dat is Feyenoord te vaak en onnodig overkomen''

Moniz: ''Dat is Feyenoord te vaak en onnodig overkomen''

Voor Feyenoord staat morgen de belangrijke uitwedstrijd tegen FC Drita op het programma. De Rotterdammers willen de groepsfase van de UEFA Europa Conference League halen, maar dan moeten de voorrondes wel gewonnen worden. Ricardo Moniz waarschuwt de ploeg van Arne Slot.

''Pas op voor arrogantie, lever strijd en zorg dat je negentig minuten kunt sprinten'', vertelt de trainer in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Dan kan ik me niet voorstellen dat dit Feyenoord over twee duels niet wint van FC Drita." Bij de stadionclub wordt nog wel eens gesproken over de uitwedstrijd tegen AS Trencin.

''Een afstraffing van de arrogantie van Feyenoord", blikt Moniz terug. ''Zoiets mag zo'n grote club natuurlijk nooit gebeuren." Feyenoord koos ervoor om niet te trainen in Slowakije en liet Robin van Persie thuis ''Blijkbaar dacht Feyenoord het op halve kracht en ongetraind wel af te kunnen. Dan begrijp je het als club niet, denk ik. We hebben ze op fitheid en mentaliteit afgetroefd."

Nederlands clubs hebben het vaak lastig in Europese uitwedstrijden. ''Je moet overcapaciteit creëren, zorgen dat je spelers fitter zijn dan hun tegenstanders. Anders leg je het als Nederlandse club gewoon af, ook tegen onbekende ploegen uit bijvoorbeeld het Oostblok. Dat is Feyenoord te vaak en onnodig overkomen. Zonde, want het kost de club miljoenen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties