MATCHDAY! Feyenoord treft sc Heerenveen in De Kuip

MATCHDAY! Feyenoord treft sc Heerenveen in De Kuip

Het is weer matchday! Feyenoord hoopt het goede gevoel na de 0-4 uitoverwinning tegen PSV vast te houden door vanavond een overwinning te boeken op sc Heerenveen. De wedstrijd begint vanavond om 21:00 en is live te volgen via ESPN en het liveblog op FR12.nl.

Vorm Feyenoord

Feyenoord wist zondag na twee teleurstellende resultaten (3-1 verlies uit bij FC Utrecht en het 0-0 gelijkspel tegen Maccabi Haifa FC) weer een overwinning te boeken. De Rotterdammers rolde PSV in eigen huis op en wonnen met 0-4. De ploeg van Arne Slot begon in een 4-4-2 systeem, wat voor een overtal op het middenveld moest zorgen. ''Dat was de ene kant van het plan. De andere kant was om veel lopers op het veld te hebben en om zo min mogelijk weg te geven. Maar de tactiek heeft de wedstrijd niet gewonnen, dat zijn altijd de spelers'', bleef Slot zondag na afloop bescheiden.

Daar waar PSV-trainer Roger Schmidt landelijk voor verbazing zorgde met zijn wissels, leken de wissels van Slot juist de overwinning definitief binnen te slepen. De trainer bracht in de tweede helft Bryan Linssen en Cyriel Dessers, die allebei trefzeker waren in de slotfase. ''Je voelde dat het moeilijk werd, dus ik keek of ik met wissels iets om kon draaien'', zei Slot over het begin van de tweede helft. ''Maar zowel Jens als Guus vond ik prima in de wedstrijd zitten. Op het moment dat ik zag dat Guus helemaal niet meer kon, kwam dat eigenlijk wel goed uit. Toen kon er frisse energie in en maakte Bryan ook nog de tweede.''

Marcus Pedersen, die in de tweede helft in botsing kwam met Gernot Trauner, lijkt vanavond niet te kunnen spelen. De Noor stond dinsdag weliswaar op het trainingsveld, maar het is afwachten in hoeverre hij hersteld is van de klap. ''We moeten zijn reactie op de training van vandaag even afwachten'', vertelde Slot dinsdagmiddag. ''Het ziet er goed uit en ik ben blij dat hij zo snel is hersteld dat hij deze sessie met de groep mee kon doen. Of hij morgenavond ook weer gaat spelen bepalen we morgen. Met Lutsharel Geertruida hebben we gelukkig een goede speler achter de hand.''

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra

Vorm sc Heerenveen

De Friezen staan, met één wedstrijd meer gespeeld, één plek hoger dan Feyenoord op de ranglijst. Sc Heerenveen staat op dit moment vierde met tien punten. De ploeg van Johnny Jansen begon het seizoen met twee overwinningen (0-1 tegen Go Ahead Eagles en 3-2 tegen RKC), maar werd een maand geleden met 1-3 verslagen door AZ. Daarna werd er gelijkgespeeld tegen FC Groningen (1-1) en gewonnen van Fortuna Sittard (1-0). De Friezen zullen dus met het nodige vertrouwen naar Rotterdam zijn afgereisd.

Vooral het eerste kwartier is vanavond bepalend voor de wedstrijd, denkt Jansen. ''Het wordt voor ons een heel interessante wedstrijd. Feyenoord tegen Heerenveen is op dit moment een topper. Nou ja, laten we het dan ook maar zo benoemen. Ik verwacht dat Feyenoord ons ver wil terugdringen op de eigen helft. Zeker in de openingsfase. Dat eerste kwartier moeten we overleven – en vanuit daar moeten we kijken of we met ze kunnen meevoetballen.''

Feyenoord hoeft geen counterploeg te verwachten vanavond. ''Wanneer je inzakt, krijg je altijd de mogelijkheden om te counteren. Daar hebben wij ook de kwaliteiten voor en dus zou je tegen Feyenoord voor snelheid kunnen kiezen. Maar ondertussen worden wij zelf ook steeds beter in balbezit. We komen steeds vaker op de helft van de tegenstander. Momenteel is onze ploeg aardig in balans'', aldus de trainer van sc Heerenveen.

Over de opstelling van vanavond wilde Jansen niet veel kwijt. Wat wel zeker is, is dat Rami Kaib er door een kaakblessure niet bij is. Achter de naam van Rodney Kongolo – de broer van – staat nog een vraagteken. Verder is iedereen fit. Voor sommige spelers van sc Heerenveen wordt het vanavond een bijzondere wedstrijd. Erwin Mulder, Sven van Beek en Lucas Woudenberg hebben een verleden bij Feyenoord. Ook Kongolo heeft in de jeugd van de Rotterdammers gespeeld.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen
Mulder; Van Ewijk, Van Beek, Dresevic, Woudenberg; Hautorp Madsen, J. Veerman; Nygren, Halilovic, De Jong; H. Veerman

Historie
2020-2021 Feyenoord - sc Heerenveen 3-0 (0-0)

2019-2020 Feyenoord - sc Heerenveen 3-1 (3-1)

2018-2019 Feyenoord - sc Heerenveen 3-0 (1-0)

2017-2018 Feyenoord - sc Heerenveen 1-1 (1-1)

2016-2017 Feyenoord - sc Heerenveen 2-2 (2-1)

Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties