Vermoedelijke opstelling: Geertruida, Kökcü en Linssen

Vermoedelijke opstelling: Geertruida, Kökcü en Linssen

Feyenoord neemt het morgenavond op tegen sc Heerenveen. De Rotterdammers hopen het goede gevoel van de overwinning tegen PSV vast te houden, maar lijken dat te gaan doen met een ander basiselftal dan in Eindhoven.

Marcus Pedersen, die zondag verantwoordelijk was voor de assist op de 0-1 van Jens Toornstra, lijkt morgenavond niet te kunnen starten. De Noor kwam in botsing met Gernot Trauner en moest daarna met een brancard het veld verlaten. De wedstrijd tegen Heerenveen lijkt daarom nog te vroeg te komen. Hij zal vervangen worden door Lutsharel Geertruida, die na maanden afwezigheid eindelijk weer zijn rentree in de basis lijkt te gaan maken.

''We moeten zijn reactie op de training van vandaag even afwachten'', zei Slot dinsdagmiddag over Pedersen. ''Het ziet er goed uit en ik ben blij dat hij zo snel is hersteld dat hij deze sessie met de groep mee kon doen. Of hij morgenavond ook weer gaat spelen bepalen we morgen. Met Lutsharel Geertruida hebben we gelukkig een goede speler achter de hand.''

Op het middenveld lijkt er vrijwel niks te veranderen, behalve dan dat Fredrik Aursnes zeer waarschijnlijk naar de bank verhuist. De middenvelder speelde in Eindhoven een prima wedstrijd, maar lijkt morgen zijn plek weer af te moeten staan aan Bryan Linssen. Dat komt omdat Feyenoord in Eindhoven met een 4-4-2 systeem speelde, maar morgenavond gewoon weer in het vertrouwde 4-3-3 systeem aan zal treden.

Wie er morgenavond in ieder geval niet bij is, is Reiss Nelson. De huurling van Arsenal trainde deze week voor het eerst weer een klein gedeelte met de groep mee, maar kan nog geen minuten maken tegen Heerenveen. ''Ik ben blij dat hij deze stappen heeft gezet. We gaan kijken hoe zich dat ontwikkelt en ik hoop dat hij snel de volgende stappen kan zetten'', aldus Slot.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord:
Bijlow; Geertruida, Trauner, Senesi, Malacia; Toornstra, Til, Kökcü; Jahanbakhsh, Linssen, Sinisterra

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties