Malacia: ''We moeten er wel naartoe dat het normaal gaat worden''

Malacia: ''We moeten er wel naartoe dat het normaal gaat worden''

Tyrell Malacia is van mening dat succes bij Feyenoord normaal moet gaan worden. De Rotterdammers krijgen vanuit de buitenwereld nog wel eens kritiek dat een normale overwinning te uitbundig gevierd wordt in de selectie, maar Malacia gaat daar niet in mee.

"Wordt er door anderen weleens gelachen omdat ze vinden dat we nogal uitbundig zijn als we iets hebben bereikt, maar nog niets hebben gewonnen? Ik zie dat zelf meer als onze supporters bedanken'', vertelt Malacia in gesprek met het Algemeen Dagblad. ''Dat vieren zegt iets over hoe deze club wordt beleefd en nog meer over waar we vandaan komen."

''We moeten er wel naartoe dat het normaal gaat worden'', vervolgt de verdediger. ''Dat we pas echt uitpakken als we bijvoorbeeld de Conference League hebben gewonnen. Soms mag het iets minder uitbundig als we een gewone prestatie leveren. Dat voorkomt dat anderen je als een club met enorme achterban en stadion dat toch vaak klein blijft, menen te moeten zien.''

Malacia is mentaal sterk en dat zag hij ook terug in duels met Antony. "Ik heb veel respect voor hem, hij voor mij. Ja, Antony grijpt alles aan, er zijn jongens die daarin meegaan, hun kop verliezen, maar daar heb je niets aan. En ik weet: als ik mijn kop écht verlies, krijg ik storing. Ik ken die kant van mezelf, daar heb je als voetballer niets aan, dus moet ik gewoon zo koel mogelijk blijven. En dat lukt, ook dankzij de ervaringen bij Oranje."

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties