Lof voor Malacia: "Dan komt hij met zo'n tackle, geweldig"

Lof voor Malacia: "Dan komt hij met zo'n tackle, geweldig"

Verschillende Feyenoorders hebben zich donderdagavond ook in de topwedstrijd tegen Olympique Marseille van hun beste kant laten zien. Dat gold bijvoorbeeld voor Tyrell Malacia. Hij maakte indruk met zijn ingreep op de doorgebroken Bamba Dieng.

"Die tackle van Malacia in de zestien, werkelijk een tien met een griffel", zei Maarten Wijffels over dat moment in de AD Voetbal Podcast. "Dat is echt moeilijk op zo'n moment. Die jongen snijdt naar binnen en gaat op de goal af, en eigenlijk hoor je trainers dan vaak zeggen: 'Vertrouw nu op je keeper'. Maar hij denkt: wat er ook gebeurt, ik moet er toch nog voor. Dan komt hij met zo'n tackle, geweldig."

Reactie Malacia
Malacia werd na afloop voor de camera bij Veronica ook gevraagd naar de tackle. "Toen Guendouzi die bal had keek ik over m'n schouder en stond hij iets verder van me af. Op het laatste moment stapte ik iets te ver naar buiten, waardoor hij 'm binnendoor kon geven. Ik kon 'm nog corrigeren met een sliding", zei de Feyenoorder nuchter.

Daarmee leek Malacia wel een risico te nemen, door in de zestien een tackle in te zetten met al geel op zak. Dat spookte echter niet door zijn hoofd. "Nee, op dat moment moet je er honderd procent voor gaan. Als je daar twijfelt, dan maak je altijd een fout."

Lees meer over
Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties