Ochtendjournaal: De Kuip zindert en brult de hele avond

Ochtendjournaal: De Kuip zindert en brult de hele avond

Feyenoord heeft er donderdagavond weer een zeer memorabele Europese avond opzitten. De Rotterdammers versloegen Olympique Marseille in de halve finale van de Conference League - de eerste Europese halve finale in twintig jaar - met 3-2. De ochtendkranten waren met name onder de indruk van de geweldige sfeer in De Kuip.

De Telegraaf was al voor de aftrap onder de indruk en stelde dat de overwinning van Feyenoord 'een dosis zelfvertrouwen moet geven die gelijk staat aan de hoeveelheid fakkels en vuurwerk waarop de elf Marseille-spelers werden getrakteerd.' "No pyro, no party, is de slogan van de harde kern van het Legioen. Tegelijk met het megaspandoek dat zich over honderd meter uitvouwde, kwam er een orkaan los die spelers van Feyenoord de eerste 25 minuten werkelijk vleugels gaf."

De krant merkte op dat ook de 2000 uitsupporters - die zelf ook een aardige vuurwerkshow in huis hadden - geïmponeerd werden. "Zij keken met open mond naar wat zich zowel voor het beginsignaal als tijdens de openingsfase voor hun ogen had afgespeeld." Ook tijdens de rest van de wedstrijd was het genieten. "Halve finales zijn vaak om te smullen, vele malen aantrekkelijker dan bijna elke eindstrijd. Dit duel was daarop geen uitzondering."

Ook het Algemeen Dagblad zag een geweldige sfeer in De Kuip. "Het oude Rotterdamse stadion zindert en brult heel de avond zo waanzinnig, dat je je afwisselend in Zuid-Amerika en Noord-Engeland waant, maar dan opgepompt met oud-Hollandse hardcore. Al ruim voor de aftrap wordt de storm opgestookt tot uitzinnige hoogten, om pas in de nerveuze slotfase enigszins te gaan liggen."

Uiteraard droeg die sfeer bij aan de droomstart van de Rotterdammers, maar andersom werd ook Het Legioen beïnvloed door het spel. "De meeslepende wedstrijd draagt óók nadrukkelijk bij aan die entourage. Vanaf de eerste minuten voltrekt zich een potje kamikazevoetbal zoals je dat zelden ziet, heerlijk golvend van het ene doel naar het andere. Feyenoord is lang nadrukkelijk de bovenliggende partij, maar zonder écht controle."

Toch was het Feyenoord dat na negentig minuten met een 3-2 overwinning van het veld stapte. "Met één langgerekte oerbrul viert het publiek in De Kuip de winst op Olympique Marseille. Overal in het stadion vallen mensen elkaar in de armen, dansend en knuffelend, in de wetenschap dat het werkelijk kán: een Europese finale voor Feyenoord, voor het eerst in twintig jaar."

Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties