Maaskant: ''Feyenoord staat waar ze moeten staan''

Maaskant: ''Feyenoord staat waar ze moeten staan''

Bij Feyenoord heerst er na de nederlaag tegen Vitesse veel chagrijn. De ploeg van trainer Arne Slot ging in De Kuip pijnlijk onderuit en het gat met de top twee werd daardoor vergroot. De ambities om lang mee te doen om het kampioenschap lijken alweer de ijskast in te kunnen. Robert Maaskant is van mening dat de Rotterdamse club vooral realistisch moet blijven.

''Ik denk dat je gewoon terug in de realiteit bent dat Feyenoord van Vitesse kan verliezen. Ik vind het zelf niet zo heel raar'', vertelt de oud-trainer in FC Rijnmond. Met geluiden dat Feyenoord het PSV en Ajax lastig zou gaan maken heeft Maaskant weinig. ''Ik vind dat veel te opportunistisch. Feyenoord heeft een goede ploeg, kan prima voor die derde plek spelen en als het heel erg mee zit kunnen ze misschien dromen over meer, maar Vitesse en FC Twente zijn gewoon lastige ploegen om tegen te spelen. AZ komt er ook weer aan. Daar moet je mee wedijveren. Feyenoord staat waar ze moeten staan.''

Thomas Verhaar is het met Maaskant eens. ''Ik heb wel eens eerder gezegd: Zolang je kan dromen van de titel moet je dat ook echt doen als supporter. Die droom mag nu even in de koelkast. Het kan ook zomaar zo zijn dat je na vier wedstrijden 'misschien kan het toch wel weer' denkt. Als je kijkt naar wat Ajax heel het seizoen laat zien, dan is een kampioenschap niet echt realistisch.''

Feyenoord heeft maar drie van de laatste zeven competitiewedstrijden gewonnen. Ook nu is het spelen zonder publiek onderwerp van discussie. Is het gemis van Het Legioen een oorzaak van de mindere resultaten? ''Met het publiek had ik het wel eens willen zien tegen Ajax en Vitesse'', vertelt Sinclair Bischop. ''Feyenoord heeft tegen NEC bijvoorbeeld nog gewonnen en het publiek speelde daar een belangrijke rol bij.'' De volledige uitzending van het voetbalpraatprogramma is hieronder te bekijken.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties