Ochtendjournaal: Feyenoord is simpelweg niet creatief genoeg

Ochtendjournaal: Feyenoord is simpelweg niet creatief genoeg

Feyenoord begon 2022 met een pijnlijke 0-1 nederlaag tegen Vitesse. Niet voor het eerst dit seizoen konden de Rotterdammers geen vuist maken tegen een zeer defensief ingestelde tegenstander. De ochtendkranten wezen erop dat precies dat is wat de aanstaande wintertransfers aan het spel moeten toevoegen.

Zowel het Algemeen Dagblad als De Telegraaf concludeerde na de nederlaag tegen Vitesse dat Feyenoord versterkingen hard nodig heeft. De eerstgenoemde krant stelde dat de krant vooral 'creatieve impulsen van achteruit' mist. Daarmee werd verwezen naar Riechedly Bazoer, die Feyenoord graag vast wilde leggen, maar die zondag nog gewoon bij de tegenstander meedeed.

"Clubs die ervoor kiezen om tegen Feyenoord niet al te ver van hun eigen doel te komen en ook nog eens beschikken over veel snelheid op de counter, brengen de Rotterdammers vaak aan het wankelen", concludeerde de krant nog maar eens nadat Vitesse met precies die speelstijl drie punten pakte in De Kuip. "Feyenoord is dan simpelweg niet creatief genoeg om de boel open te breken."

Om die reden klopte Feyenoord aan bij sc Heerenveen en Vitesse voor Joey Veerman en Bazoer. "Die categorie spelers, die bijna lachend een defensieve organisatie met creatieve ingevingen uit elkaar kunnen trekken, heeft Feyenoord niet rondlopen. Wie Bazoer zaterdagavond in De Kuip aan het werk zag tegen Feyenoord, voelde de creativiteit, het lef, het onbegrensde zelfvertrouwen en de fysieke kracht in één speler gebundeld."

In plaats daarvan zijn Cole Bassett en Patrik Walemark op weg naar De Kuip. Volgens AD-verslaggever Mikos Gouka zijn dat niet de posities waar de prioriteiten liggen, maar De Telegraaf zag dat anders. Volgens die krant bleek tegen Vitesse namelijk vooral dat Alireza Jahanbakhsh de hoge verwachtingen van zijn komst voorlopig niet waar kan maken. "Tegen Vitesse was het ondermaats omdat hij nauwelijks een fatsoenlijk schot op doel leverde, zijn directe tegenstander maar niet kon passeren en ook de aanvoer naar de spits niet door hem werd verzorgd."

Dat is wat de talentvolle Walemark wél moet brengen in De Kuip. "Met de komst van Walemark, een 20-jarige jeugdinternational die voor enkele miljoenen is overgenomen van BK Häcken, gaat er flinke concurrentie ontstaan voor Jahanbakhsh. Die kwam tot nu toe alleen van Jens Toornstra, maar dat is niet de gepolijste rechtsbuiten in een heel aanvallend systeem."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties