KNVB wijst verzoek wedstrijdwijziging van Feyenoord af

KNVB wijst verzoek wedstrijdwijziging van Feyenoord af

Op verzoek van Vitesse wordt de Eredivisiewedstrijd Vitesse - Willem II van zondag 22 augustus verplaatst van 14.30 uur naar 16.45 uur. Op deze manier past dit duel zo optimaal mogelijk tussen de play-offwedstrijden waarin de Arnhemmers een plek in de Europa Conference League dienen af te dwingen.

Ook Feyenoord diende een verzoek in voor een wedstrijdwijziging voor de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles van 22 augustus om 14:30 uur. Vanwege de verdeling van de livewedstrijden kunnen echter niet beide wedstrijden worden verplaatst. Omdat Vitesse in tegenstelling tot Feyenoord voorafgaand aan het speelweekend een Europese uitwedstrijd speelt, wordt alleen Vitesse - Willem II verzet naar een later tijdstip.

De Arnhemmers spelen donderdag 19 augustus in de play-offs van de Europa Conference League in Brussel tegen Anderlecht. Feyenoord treedt op datzelfde moment in eigen huis aan tegen IF Elfsborg. Om die reden krijgt Vitesse dus voorrang voor het latere tijdstip.

Update * Feyenoord hoopt FC Utrecht-uit wel te kunnen verplaatsen

Arne Slot geeft aan dat Feyenoord een verzoek gaat indienen om de uitwedstrijd tegen FC Utrecht te verplaatsen. De Rotterdammers spelen nu om zondag 29 augustus om 12:15 uur, maar hopen op een later tijdstip. ''Ik zou het heel logisch vinden dat die wedstrijd naar een later tijdstip gaat. Die verzoeken worden over het algemeen gehonoreerd. Het zal zeker gevraagd worden vanuit ons. Wat er met Vitesse nu gebeurt, is volstrekt logisch. Of dat voor ons ook gaat gelden tegen Utrecht, kan ik nu nog niet zeggen.''

Lees meer over
KNVB
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties