'Jørgensen bereikt akkoord met Kasimpasa' (update)

'Jørgensen bereikt akkoord met Kasimpasa' (update)

Nicolai Jørgensen staat voor een vertrek bij Feyenoord. De Deen gaf in de eerste week van de voorbereiding al aan bij Slot dat hij op zoek wilde gaan naar een nieuwe uitdaging en lijkt die nu gevonden te hebben. Jørgensen zou een akkoord naderen bij het Turkse Kasimpasa. De spits gaat een contract tekenen tot medio 2023, met een optie voor nog één seizoen.

Het is nog niet duidelijk hoeveel en of Feyenoord nog iets voor Jørgensen ontvangt. De Rotterdammers hoopten natuurlijk op een transfersom, maar een transfervrij vertrek zou ook tot de opties horen. Jørgensen drukt met zijn salaris van ruim 1,7 miljoen euro flink op het salarisbudget van Feyenoord. Dat geld zou nu gebruikt kunnen worden om het team op andere plekken te versterken.

Jørgensen kwam in 2016 voor 3.5 miljoen euro over van het Deense Kopenhagen. Hij had een groot aandeel in het kampioenschap van 2017, daar hij in 32 wedstrijden 21 goals scoorde in de Eredivisie. Ook was hij goed voor meer dan tien assists in dat seizoen. In de winterstop van 2018 kon Feyenoord hem voor ongeveer 17 miljoen verkopen aan Newcastle United, maar de technisch directeur van destijds, Martin van Geel, besloot om dat niet te doen. Jørgensen speelde in totaal 134 wedstrijden voor Feyenoord waarin hij 54 keer scoorde. De Deen won de landstitel, één TOTO KNVB Beker en twee Johan Cruijff Schalen met Feyenoord.

Update 15:47 | Jørgensen bereikt akkoord met Kasimpasa
Nicolai Jørgensen gaat de club inderdaad verlaten voor Kasimpasa, zo meldt Voetbal International. De laatste formaliteiten worden afgehandeld. De spits kan bij de nummer veertien van het vorige seizoen in de Turkse Süper Lig een contract tekenen voor drie seizoenen.

Lees meer over
Nicolai Jørgensen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties