Feyenoord speelt gelijk bij Conference League-debuut in Israël

Feyenoord speelt gelijk bij Conference League-debuut in Israël

Feyenoord heeft dinsdagmiddag een punt overgehouden aan de eerste Conference League-wedstrijd ooit. Op bezoek bij het Israëlische Maccabi Haifa speelden de Rotterdammers doelpuntloos gelijk. Feyenoord had daarbij de meeste kansen, maar kon toch te weinig keren echt gevaarlijk worden.

In het warme Israël begon Feyenoord gevaarlijk aan de wedstrijd. Al binnen twee minuten werd het voor het eerst gevaarlijk, maar Bryan Linssen kon een scherpe voorzet van Jens Toornstra net niet binnenlopen. De directe dreiging kreeg geen vervolg, want gedurende de eerste helft was de ploeg van trainer Arne Slot vooral slordig.

Nog één keer werd Linssen, opnieuw op aangeven van Toornstra gevaarlijk, maar de openingstreffer bleef uit. Dat gold ook aan de andere kant, waar alleen voormalig Eredivisie-speler Tjaronn Chery dicht bij een goal was. Zijn gevaarlijke afstandsschot belandde op de bovenkant van de lat, waardoor de ploegen zonder doelpunten de kleedkamers opzochten.

Ook na rust had Feyenoord het moeilijk. De grootste kans kreeg het na een klein uur spelen, toen Luis Sinisterra de bal veroverde en een gevaarlijke counter inleidde. Hij gaf 'm goed mee aan de opkomende Tyrell Malacia, maar zijn bal op Linssen was net niet zuiver. De spits raakte de bal niet lekker en schoot voorlangs.

Een kwartier voor het einde maakte aanwinst Cyriel Dessers zich klaar voor zijn debuut. Hij moest Feyenoord aan het bevrijdende doelpunt gaan helpen, maar in de slotfase leek de ploeg daarentegen steeds meer vrede te hebben met een gelijkspel. Het was Maccabi dat het gevaarlijkst werd, maar ook voor de Israëliërs zonder succes. Zo eindigde het Conference League-debuut van Feyenoord in een 0-0 gelijkspel.

Feyenoord speelt gelijk bij Conference League-debuut in Israël

Scoreverloop
-

Opstellingen
Maccabi Haifa: Cohen; Meir, Planic, Arad, Menachem; Mohamed, Rodriguez, Jabre; Abu Fani, Chery, David
Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökcü; Toornstra, Linssen, Sinisterra

Wissels
Maccabi Haifa: Focs, Mishpati; Goldberg, Lavi, Atzili, Haziza, Donyoh, Ashkenazi, Dahan, Levi, Gershan
Feyenoord: Marciano, Troost; Geertruida, Hendriks, Hartjes, Teixeira, Bannis, Dessers

Lees meer over
Conference League Feyenoord
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties