'Feyenoord en Sauer bereiken akkoord over contractverlenging'

'Feyenoord en Sauer bereiken akkoord over contractverlenging'

Eind januari kwam het nieuws naar buiten dat Feyenoord toptalent Leo Sauer wil belonen met een nieuw contract. Inmiddels hebben beide partijen een akkoord weten te bereiken over een verbintenis tot medio 2028 en zal er spoedig een handtekening worden gezet, zo meldt 1908.nl dinsdagavond.

Deze week reist het management van Sauer nog af naar Rotterdam om het contract definitief rond te maken en het inkt op het papier te zetten. Het Slowaakse talent werd in 2022 voor één seizoen gehuurd van MSK Zilina om vervolgens een jaar later definitief te worden overgenomen. Sindsdien ging de ontwikkeling van Sauer in sneltreinvaart en kon hij na het zomerse trainingskamp rekenen op een plekje in de selectie van Arne Slot.

Sinds het begin van dit seizoen kwam Sauer 236 minuten in actie voor de hoofdmacht van Feyenoord en maakte hij zijn debuut in de Champions League. In de Eredivisie was de Slowaak in negen invalbeurten belangrijk met één goal en drie assists. Robin van Persie en Slot hebben drie keer de beslissing gemaakt om de linksbuiten speelminuten te geven in de Youth League, hier speelde hij in totaal 270 minuten en gaf hij één assist.

Isaac Babadi
Sauer is niet het enige talent waar maandagavond over gesproken wordt. Babadi staat momenteel onder contract bij PSV en onlangs werd hij in verband gebracht met een transfervrije overstap naar Feyenoord. Dinsdagavond weet Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad te melden dat het management van de 18-jarige speler een nieuw voorstel heeft ingediend bij zijn huidige werkgever en daar mogelijk woensdag al een reactie op wordt verwacht. Feyenoord moet nog altijd formeel worden en komt mogelijk in actie wanneer het bestuur in Eindhoven niet akkoord gaat met het voorstel.

Lees meer over
Leo Sauer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties