Been: ''Bij Kökcú is het gewoon veel te weinig op dit moment''

Been: ''Bij Kökcú is het gewoon veel te weinig op dit moment''

Feyenoord heeft vanavond weer een bizar hoofdstuk aan haar historie toegevoegd. Het nietige FC Drita werd weliswaar met 3-2 verslagen, maar de slordigheden aan de zijde van Feyenoord waren niet op twee handen te tellen. Vooral Orkun Kökcú stond volgens analist Mario Been symbool voor het slordige spel. "Ik heb weer naar Kökcú zitten kijken... Elke bal die hij heeft is nagenoeg balverlies."

"En elke bal wil hij moeilijker spelen en nóg moeilijker spelen. Dan kom je er niet meer uit. Dan mag je God op je blote knieën danken dat Til er drie in schopt", aldus Been voor de camera van ESPN. "Deze jongen speelt al twee, drie jaar in Feyenoord 1. Dan verwacht je op een gegeven moment toch wel ietsje meer. Hij is Turks international, een jongen die Feyenoord graag wil behouden, dat begrijp ik ook allemaal wel, maar ik kan nog steeds niet zien waar hij het verschil maakt."

"Daar beoordeel ik hem op. Ik heb hem nu weer een aantal wedstrijden gezien en hij blijft volharden in dezelfde fouten: constant balverlies lijden, op die positie is dat gewoon niet mogelijk, dat mag gewoon niet. Hij is één van de mensen die de bal gaat halen en van daaruit het spel moeten verleggen. Hij moet de mensen aan het werk gaan zetten, maar dan is hij zó slordig in zijn passing", zo vervolgt Been die daarna opsomt wat er allemaal misgaat bij de middenvelder. "Scorend vermogen: nul. Assists: nul. Dan is het gewoon veel te weinig. Ik zat te denken: waarom breng je Antonucci niet even? Die heeft nog wat creativiteit in de kleine ruimte. Maar bij Kökcú is het gewoon veel te weinig op dit moment."

Lees meer over
Mario Been Orkun Kökcü
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties