Aursnes, Pedersen en Kökcü winnen interlands

Feyenoord werd vanavond niet alleen bij het Nederlands Elftal vertegenwoordigd. Fredrik Aursnes en Marcus Pedersen namen het vanavond met Noorwegen namelijk op tegen Montenegro, terwijl Orkun Kökcü met Turkije tegen Letland speelde.

Noorwegen
Pedersen stond vanavond wederom aan de aftrap bij Noorwegen. De rechtsback van Feyenoord startte afgelopen vrijdag ook al tegen Turkije. De Noor werd toen na 84 minuten gewisseld, maar mocht vanavond de hele wedstrijd blijven staan. Ook Aursnes maakte vanavond minuten voor Noorwegen. De middenvelder kwam in de rust in het veld voor Jens Hauge. De Noren wonnen vanavond met 2-0 van Montenegro en staan nu tweede in poule G, op twee punten achterstand van Nederland.

’29 | 1-0 | Elyounoussi
'90+6 | 2-0 | Elyounoussi

Opstelling Noorwegen
Nyland; Pedersen, Strandberg, Hanche-Olsen, Meling; Berg; Moller Daehli, Odegaard, Elyounoussi, Hauge; Thorstvedt

Opstelling Montenegro
Sarkic; Vesovic, Vujacic, Tomasevic, Radunovic; Scekic; Kosovic, Marusic, Jankovic, Haksabanovic; Jovetic

Turkije
Kökcü, die de wedstrijd tegen Noorwegen miste vanwege een schorsing, stond vanavond in de basis tegen Letland. De middenvelder werd in de 65e minuut gewisseld voor Serdar Dursun, die tien minuten later de gelijkmaker maakte. Burak Yilmaz bezorgde Turkije in de 99e minuut de overwinning door een penalty te benutten. Turkije staat nu derde in de poule, op twee punten achterstand van Noorwegen.

’70 | 1-0 | Demiral (eigen goal)
’75 | 1-1 | Dursun
'90+9 | 1-2 | Yilmaz