Van Marwijk houdt Fer in de gaten

Van Marwijk houdt Fer in de gaten

Leroy Fer en Otman Bakkal worden nauwlettend in de gaten gehouden door bondscoach Bert van Marwijk. Dat laat de trainer van Oranje weten in AD Sportwereld. 'Hun ontwikkeling ontgaat ons niet en we worden er optimistisch van,' zegt hij.Royston Drenthe is een andere speler die volgens kenners een kans verdient bij Oranje, maar dat vindt Van Marwijk nog te vroeg. 'Royston deed als invaller tegen AC Milan aardige dingen. Maar nu moet hij het vervolg afdwingen. Ik hoop voor hem dat hij vaak in de basis komt te staan. Dan kunnen wij zien hoe hij zich daaronder houdt. Want neem van me aan dat de druk op een basisspeler anders is dan bij een jongen die af en toe invalt,' zegt de bondscoach over de oud-Feyenoorder.

Of Drenthe door zijn goede invalbeurt iets dichter bij Oranje gekomen is, kan Van Marwijk niet zeggen. 'Zo snel gaat dat niet. Wij scouten echt heel breed voor Oranje. We kijken heus niet altijd op dezelfde plekken naar dezelfde spelers. We hielden bijvoorbeeld tot voor kort ook Maduro in de gaten, hoewel die nu even niet meer speelt bij zijn club. We vinden het ook interessant wat er gebeurt met jongens als Bakkal en Fer. Hun ontwikkeling ontgaat ons niet en we worden er optimistisch van.'

Lees meer over
Leroy
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties