MATCHDAY! De laatste wedstrijd van een tijdperk

MATCHDAY! De laatste wedstrijd van een tijdperk

Het is weer matchday! De laatste wedstrijd van het seizoen, de laatste van het tijdperk onder Arne Slot en de laatste van (vermoedelijk) een fors aantal sterkhouders. Feyenoord ontvangt Excelsior in De Kuip om het seizoen op een mooie manier af te sluiten. Het duel is vanaf 14:30 uur live te volgen op ESPN 3 en via het liveblog hier op FR12.nl.

Feyenoord
Bij de selectie van Slot leven er heel veel redenen om de laatste wedstrijd van het seizoen af te sluiten met drie punten. Niet alleen om Het Legioen te bedanken voor de steun gedurende het seizoen. ''We willen de best presterende ploeg van de tweede seizoenshelft blijven en onze ongeslagen status vasthouden'', vertelde de trainer. ''Bij winst komen we op 84 punten en zijn we het op één na beste team van Feyenoord in de clubgeschiedenis. Deze groep heeft het hele jaar aangetoond dat ze een hekel hebben aan verliezen. Dat verwacht ik zondag ook.''

Na drie seizoenen komt er deze zondag dus een einde aan de tijd met Slot aan het roer. De hoofdtrainer verdient een mooie dag als bedankje voor het succes dat hij de club heeft gebracht. Met Slot zelf gaat het emotioneel ook een hoop doen. "Het doet best wel veel met me. Het gaat er op tijdens gesprekken met mensen van de club niet om of je kampioen bent geworden of de beker hebt gewonnen, maar meer om de waardering tussen mensen. Te merken dat mensen het oprecht jammer vinden dat je weggaat, met woorden kun je dat zeggen maar als je het ziet aan de gezichtsuitdrukking van mensen, dan doet dat best wel veel met me.''

Bij Feyenoord zijn er heel veel spelers afwezig zondag en dus is onderstaande opstelling de meest logische. "Kostas Lamprou heeft twee tot drie weken terug een polsbreuk opgelopen, dus die heeft op karakter nog een tijdje meegetraind. Bart Nieuwkoop is bekend, Thomas Beelen is ziek, Quilindschy Hartman is bekend, Quinten Timber zal er nog niet bij zijn, Mats Wieffer is er uiteraard niet bij zondag, Gjivai Zechiël is nog niet klaar om te spelen, Antoni Milambo is hetzelfde verhaal en Santiago Gimenez kan ook nog niet spelen."

Vermoedelijke opstelling Feyenoord
Bijlow; Geertruida, Trauner, Hancko, Lopez; Zerrouki, Van den Belt, Stengs; Jahanbakhsh, Ueda, Paixão.

Feyenoord organiseert direct na afloop van de laatste wedstrijd van het seizoen een afscheidsmoment voor Slot, die met onder meer een kampioenschap en de bekerwinst kan terugkijken op een zeer succesvolle tijd in De Kuip.

Excelsior
Bij de stadsgenoten uit Kralingen staat er nog heel veel op het spel. Op de laatste speeldag hoopt men de play offs tegen degradatie te ontlopen en daarvoor moet er eigenlijk gestunt worden tegen Feyenoord. Concurrent RKC Waalwijk moet tegen PSV en staat op hetzelfde puntenaantal, maar heeft drie doelpunten minder tegen gekregen. Bij Excelsior speelt ook Feyenoord-huurling Mimeirhel Benita.

Vermoedelijke opstelling Excelsior
Van Gassel; Benita, Horemans, El Yaakoubi, Zagré; Baas, Goudmijn, Lamprou, Duijvestijn, Driouech; Parrott.

Wat gaan we doen vandaag?
Lees meer over
MATCHDAY!
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties