'Jahanbakhsh basisspeler; Minteh en Ivanušec op de bank'

'Jahanbakhsh basisspeler; Minteh en Ivanušec op de bank'

Alireza Jahanbakhsh start zondagmiddag in de basis bij Feyenoord. De buitenspeler wordt hiermee beloond voor zijn mentaliteit en inzet van de afgelopen jaren bij de Rotterdamse club. Jahanbakhsh speelt tegen Excelsior zijn laatste wedstrijd in het shirt van de Rotterdamse club en Slot gunt hem een mooi afscheid met een plek in de basisformatie tegen de Kralingers.

Feyenoord heeft enkele weken geleden het contract van Jahanbakhsh formeel opgezegd. De 30-jarige buitenspeler hoopt elders in Europa aan de slag te gaan. Jahanbakhsh speelde de afgelopen jaren 105 wedstrijden namens Feyenoord, waarin hij goed was voor 17 doelpunten en 16 assists. Met de Rotterdammers legde de rechtspoot beslag op de landstitel (2022/23) en TOTO KNVB Beker (2023/24).

De basisplaats van Jahanbakhsh gaat ten koste van Yankuba Minteh. De buitenspeler moet volgens het Algemeen Dagblad op de bank plaatsnemen. Ook Luka Ivanušec moet genoegen nemen met een plek naast Slot op de bank. De Kroaat wordt niet vanaf de aftrap verwacht. Igor Paixão lijkt hierdoor te gaan starten in de stadsderby waar voor Feyenoord niks meer op het spel staat.

Lopez en Van den Belt
Feyenoord moet het tegen de stadgenoot doen zonder een groot aantal spelers. Quilindschy Hartman, Mats Wieffer, Bart Nieuwkoop, Antoni Milambo, Gjivai Zechiël, Quinten Timber, Thomas Beelen, Santiago Gimenez en Kostas Lamprou moeten allen verstek laten gaan door blessureleed dan wel ziekte. Daardoor mogen Thomas van den Belt en Marcos Lopez zich gaan opmaken voor speelminuten.

Lees meer over
Alireza Jahanbakhsh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties